København: I lokalet der metallbandet øver, står «drep de kristne» skrevet med store bokstaver på veggen.Bandet, som kan oppleves på DR 2 midt i beste sendetid på fredagskveldene, skåler også for pavens død. Både den katolske biskopen Czeslaw Kozon og den kristne seerorganisasjonen KLF har klaget over programmet, skriver Politiken.

De peker på at DR har et regelverk som fastslår at programmer «ikke på noen måte må tilskynde til hat på grunn av rase, religion, nasjonalitet eller seksuell legning». Nå bryter den danske rikskringkastingen med sine egne regler, hevder klagerne.

Danmarks Radios generaldirektør Kenneth Plummer synes kristenfolkets harme er forståelig. – Jeg vil ikke utelukke at vi kommer til å fjerne enkelte scener, hvis serien skal sendes i reprise, sier Plummer ifølge Politikens nettsider.

Stormslag-sanger Jim Christensen fnyser av kritikken og kaller den latterlig. Han sier at «drep de kristne»-slagordet er en fleip med en «stinkende livsfilosofi», og finner det direkte morsomt at noen hisser seg opp over slikt.