KRISTIANSAND: – Opptur er en nasjonal turdag som foregår i hele landet, forteller Per Thomas Skaanes, ansvarlig for ”Opptur” og fagsjef for aktivitet i Den norske turistforening (DNT) Sør.

Ungdommene gikk fra Jegersberg opp til ”Den omvendte båt” og tilbake – en strekning på omkring en mil. Det er lengre enn flere av ungdommene har gått noen gang.

– Jeg syns dette har vært sinnssykt stress, sier elev Axel Tjemsland.

AKTIV: Per Thomas Skaanes i turistforeningen jobber med å få en mer aktiv ungdom. Han var fornøyd med gjengen som gikk på tur tirsdag. Foto: Casper Lehland

– Ikke rart folk blir slitne. Men det er greit å komme seg ut litt, og utsikten oppe på Den omvendte båt var jo bare fantastisk, sier Tjemsland.– Det er åttende gang vi har Opptur her i Jegersberg, og responsen er veldig forskjellig. Det finnes elever som løper opp og ned og gjerne vil ha en runde til, mens andre krabber opp. Det er gøy å se kontrasten i det, men folk setter pris på å komme seg ut av klasserommet og gå en tur i skogen, sier Skaanes.

Lærer ved Holte ungdomsskole, Silje Hogganvik Kristiansen, mener dette er et kjempeflott tiltak. Hun forteller også at dette ikke er siste gang Holte kunne tenke seg å delta på et slikt arrangement som dette.

– Det er flott at elevene våre får komme seg ut litt ettersom vi lever i en tid der flere og flere bruker mye tid foran dataen. Det ser ut som de fleste koser seg, sier Kristiansen.