KRISTIANSAND: I en epost til Klassekampen bekrefter stortingsadministrasjonen at det ikke er lov til å ta med nyfødte barn inn i stortingssalen.

Anja N. Abusland (Sp) fikk dattera Aurora to måneder før hun i september ble valgt inn som en av to Sp-representanter fra Agder.

Hun sier det har vært vanskelig å finne retningslinjer for spedbarn og amming på Stortinget og mener Stortinget bør klargjøre sine retningslinjer for amming.

– Når det ikke er klart hva som er lov og ikke og hvor det passer å ha med barn og ikke, så er det lett å tenke at en bare bør la det være. Om en på forhånd vet at det er lov, er det lettere å planlegge, sier Abusland.

Nå får hun hjelp av samboeren sin til å passe barnet mens hun befinner seg i stortingssalen, og hun har med seg barnet i komitémøter hvor hun kan amme. Hun har ikke møtt på problemer så langt, men mener det kan bli problematisk med lange voteringer hvor hun ikke får forlate stortingssalen.

Abusland sier at hun ser argumentene mot å tillate spedbarn i salen, men synes det bør være mulig å gjøre unntak.

– En burde kanskje se litt på det. Jeg ville heller ikke sagt automatisk nei.

Stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) sier til avisa at hun ønsker å være fleksibel, men at hun i løpet av 16 år på Stortinget aldri har opplevd spedbarn-forbudet som et problem. Hun påpeker også at representantene kan følge møter digitalt, og få ammet på den måten.

Her er spedbarn ikke tillatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB