DONASJONER: Det er en stor jobb å sortere alle gavene som kommer inn. Linda Haukland (f.v.), Ana Jernslett og Heidi Savstad kikker gjennom siste dagers leveranse av tøy. Foto: Inger M. Witteveen
MANGLER LAGERPLASS: Organisasjonen Hjelp oss å hjelpe Kristiansand disponerer foreløpig et lagerlokale de har fått låne, men trenger større plass. Linda Haukland (t.v.) undersøker ei barneseng, mens Ana Jernslett plukker opp en mugge som noen kan få bruk for om kort tid. Stor trafikk gjør at ting ikke blir stående lenge på lager. Foto: Inger M. Witteveen

KRISTIANSAND: — Jeg ante ikke hva jeg gikk til, sier Heidi Savstad, da hun i mars startet opp Hjelp oss å hjelpe Kristiansand. Ideen fikk hun etter å ha lest om organisasjonen på Facebook, og oppdaget at tilbudet manglet i Kristiansand.

Landsomfattende organisasjon

Hjel oss å hjelpe er non-profit frivillighet for narkomane, hjemløse, enslige, familier, studenter, eldre og alle andre som trenger det i Norges land. Målet er å opprette en organisasjon i hver by.

Selv om organisasjonen først så dagens lys på Sørlandet for et halvt år siden, er det allerede stor pågang.

— Vi hjelper alle som spør, vil ikke stigmatisere og stiller ingen spørsmål, forteller Savstad. Så langt har rundt 300 mennesker fått hjelp, med alt fra klær, hvitevarer og møbler. Tre leiligheter er møblert "helt fra bunnen av".

Hjelpende engler

Initiativtakeren har fått med Ana Jernslett i en lederduo, mens Linda Haukland er lageransvarlig og sjåfør. Kristiansandsavdelingen har 12 frivillige; alle damer, i alderen 20 - 40 år. Nesten ingen kjente hverandre fra før, men har blitt godt kjent. Alle frivillige må undertegne en taushetserklæring.

Ifølge trioen er det mye jobb og de kunne saktens trenge flere hender, gjerne en handyman eller flere.

Mange vil gi

— Det står ikke på givergleden, sier Savstad og åpner døra til annekset hjemme i hagen i Vågsbygd, som fungerer som foreløpig kleslager.

— Vi trenger absolutt mer lagerplass, sukker Jernslett når hun får se alle posene som er levert inn siden sist opprydning.

Større ting som møbler og hvitevarer plasseres på et lager de har fått låne gratis frem til oktober. På ønskelista står derfor nytt lagerlokale, og hyller og skap for bedre sortering. Og en tilhenger, det blir mye henting og bringing.

Drømmen er å kunne bygge opp et lager av hygienepakker, utstyrspakker for skolestart og julegaver.

— Neste gang folk er på butikken og skal kjøpe en tannbørste, tannkrem og sjampo, kjøp en ekstra og lever det til oss, oppfordrer Jernslett.