KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett har funnet det bevist at den 39 år gamle mannen fra Søgne fikk penger fra et konkurrerende selskap for å gi disse oppdrag. Korrupsjonsbeløpet er på over 160.000 kroner. I retten hevdet mannen at dette var penger for oppdrag han utførte for to andre tiltalte i saken. De to andre har imidlertid hevdet at de ble presset til å betale pengene. Det er retten enig i. De følte seg også presset til å lønne 39-åringens kone for arbeid hun ikke utførte. Kona fikk i tillegg trygd fra NAV. Kona er dømt til 90 dagers samfunnsstraff for trygdebedrageri.

Hovedmannen, 39-åringen fra Søgne, har fått fem måneder av straffen på ni måneder fastsatt som betinget fengsel, først og fremst fordi det har tatt så lang tid å få saken fram til pådømmelse. De straffbare forholdene ligger sju år tilbake i tid.

De som betalte 39-åringen penger er også dømt for korrupsjon. En 41-åring har fått sju måneder fengsel, derav fire betinget. Den andre mannen (40) fikk 150 timers samfunnsstraff.

I dommen fra Kristiansand tingrett vises det til at en bjørnejakt som den domfelte 39-åringen var med på også var en del av korrupsjonen. Retten har betegnet 39-åringen som hovedmann i korrupsjonssaken.

Kristianand tingrett har ved straffeutmålingen tatt hensyn til at saken har blitt gammel og at dette har ført til redusert straff. Det er ifølge retten kapasitetsproblemer i politiet som har ført til at det gikk lang tid å få saken til pådømmelse. De aktuelle straffbare forholdene fant sted i perioden fra 2003 til 2006.