VALLE: – Jeg ble litt paff da jeg kom inn på Sølvgarden Hotel & Feriesenter for å betale de 36 kronene det koster å passere bommen på riksvei 9 i Setesdal. Der ble jeg nemlig fortalt at det var slutt på bompengene, og at jeg ikke trengte å betale noe, sier Steinar Nedland.

Fædrelandsvennen ringte hotellet for å sjekke, og de bekreftet at de hadde ryddet bort kvitteringsblokken beregnet på bilister uten bombrikke.

– Jeg har fått beskjed av ledelsen her at det har stått i avisen at bomstasjonen skulle rives, sier resepsjonisten, som ikke vil ha navnet sitt offentliggjort.

Tidlig ute

Det var 21. november at Frp-politiker Ingebjørg Godskesen, som sitter i Stortingets transport— og kommunikasjonskomité, inviterte til pressekonferanse ved bomstasjonen i Valle.

Der kunne hun stolt love at det skulle bli slutt på bompengeinnkrevingen trolig allerede på nyåret i 2014. Etter at det ble klart for hotellet at det fremdeles koster penger å passere bomstasjonen, lover de at bilister uten brikke fremdeles skal få lov til å betale hos dem.

Dyr i drift

Bomstasjonen på riksvei 9 i Setesdal er ifølge Ingebjørg Godskesen en ulønnsom innkrevingssentral, der over 40 prosent av inntektene går til å drifte stasjonen og innkrevingen.