LILLESAND: Organisasjonen, som i fjor fikk 250.000 kroner av Barne— og likestillingsdepartementet, føler seg trukket ned i søla av VG-kommentaren.

— Dersom hun vet at organisasjoner svindler til seg penger gjennom uetisk og ulovlig virksomhet, må hun nesten nevne organisasjoner som faktisk har tvilsom virksomhet, ikke eksemplifisere med en organisasjon med høy aktivitet og alt på stell, sier Lene Mordal.

I kommentaren som ble publisert 7. mars, skriver Astrid Meland om pengetildelingen i Lysbakkens departement, og om skattepenger hun mener går til tull og tøys.

"Denne uka viste det seg igjen, det var ikke bare spøk, den vi så ofte har tatt om at staten drysser penger over lesbiske julesamer eller transpersoner med ansvar for egen omsorg. Vi trodde vi overdrev. Men så viser det seg med offentliggjøringen av dokumentene i selvforsvarssaken, at rare organisasjoner som Sisters of Lillesand har fått 250 000 kroner og at Bamseklubben fikk 35 000".

Slik begynner kommentaren, men kommentator selv mener ikke den sørlandske organisasjonen er framstilt i et dårlig lys.

VG-kommentator Astrid Meland er ikke redd for å bli klaget inn til PFU. ?Jeg tror de fleste skjønner at kommentatorer står fritt til å mene det jeg gjorde, sier hun. Foto: Agnete Brun

Misforståelse— Her tror jeg det er en misforståelse. Jeg brukte dem som et eksempel på en organisasjon få har hørt om. Temaet mitt var ikke dem, men alt det skattepengene våre går til som ingen aner noe om. De gjør sikkert bra ting i Sisters of Lillesand, jeg har ingenting imot organisasjonen, men jeg vet ikke om jeg vil at skattepengene mine skal gå til dem, sier Astrid Meland til Fædrelandsvennen.

Opplysningen om en mulig klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU), tar Meland med stor ro.

— De må gjerne klage til PFU, men jeg tror ikke de kommer noen vei med den klagen. Jeg tror de fleste skjønner at kommentatorer står fritt til å mene det jeg gjorde.

Underlig

Sammen med Silje Fossli, startet Mordal organisasjonen i 2008. Gjennom jentegrupper jobber de for likestilling, større selvtillit og gode relasjoner blant jenter.

— Slik blir de mindre disponible for å begynne med rus og annen uheldig adferd, forteller Mordal.

Hun reagerer særlig på det hun mener er å bli satt i et useriøst lys, på vegne av de 12 frivillige som er aktive i organisasjonen.

— Jeg synes det er underlig at kronikkforfatteren ikke forstår at hun, ved å trekke inn tilfeldig valgte organisasjoner i sin kronikk, bidrar til å spre tvil om særiøsiteten til disse. Meland har aldri tatt kontakt med oss. Det skulle ikke vært så enkelt å sverte en organisasjon man ikke har kjennskap til, for så å gjemme seg bak at man gjør det i opplysningens tjeneste. Sisters er en organisasjon vi er stolte av å drive og hvor ting er i orden, avslutter Mordal.