VENNESLA: Familien ønsker gjennom Fædrelandsvennen å takke for omsorg og stor støtte.

Takker ungdommen

– Særlig må vi takke ungdommene. De har kommet i store grupper hjem til oss. Søndag, da ulykken ble kjent, hadde vi fullt av ungdommer i huset langt utover natten. Men også mange andre har kommet. Det varmer og hjelper. Det er godt å se at så mange kjente og brydde seg om Øystein, og at han betydde så mye for mange, sier Hege Bronebakk.

Familien Bronebakk ønsker også å takke sogneprest Jan Otto Fredwall og ungdomspastor Erik Stordal. De har daglig vært til stor hjelp. Familien vil også takke kriseteamet i Vennesla kommune og Kvadraturen skolesenter.

Mandag var flere hundre samlet i Vennesla kirke, og mandag kveld arrangerte ungdommen selv minnesamvær i menighetshuset

Håp var gjennomgangstonen

I går kveld fikk mor Hege Bronebakk, far Per Otto Bronebakk og to søsken et nytt bevis på samhold. Over 600 mennesker, de aller fleste ungdommer, kom for å være sammen med familien under minnestunden i Filadelfia.

Det eneste gode med sorg er at den kan deles, og Hege Bronebakk sier det er godt å kjenne at hele Vennesla står sammen med dem.

– Det er også godt i slike meningsløse stunder å ha et kristent håp om en himmel, sier mor. Håp var gjennomgangstonen under minnestunden i Filadelfia.

Ungdom holdt rundt hverandre. Mange gråt. Gode minner om Øystein skapte smil gjennom tårene.

– Skulle jo sladde

Øystein Bronebakk kjente mange i Vennesla. Han spilte på Vindbjarts juniorlag og var aktiv i Filadelfia.

Han ble født 3. februar 1994 og døde i Afrika 12. februar 2012. – Bare noen dager fikk han kjenne friheten med egen bil, sa bestevennene Kristoffer Bjorå og Bjørn Marius Dagsland i sine minnetaler.

– Vi skulle leve livet nå. Ut og kjøre lange turer, sladde, teste hestekrefter. Så er han borte. Nei, han er hjemme. Øystein har det godt hos Jesus nå, men han vil aldri forlate oss. Vi har så mange minner, sa de.

De omtalte Øystein som en ung mann som på en helt uvanlig måte inkluderte, brydde seg om og så alle. En sjelden venn.

Kameratene hadde brukt formiddagen på å lage en minnevideo om Øystein som de viste på storskjerm.

Venninnene Karoline Dubland Andersen og Lene Magnussen sang for Øystein Bronebakk.

Ungdomspastor i Filadelfia, Erik Stordal, leste opp noen av de over 2000 meldingene som er kommet inn på minnesiden på Facebook.

«Jeg kjente deg ikke godt, men du hilste likevel alltid hver gang jeg traff deg», skrev en.

«Du vil bli savnet i bygda, men du vil bli tatt godt vare på der oppe. Sees», lød en annen hilsen

Uklart om kisten

Når kisten kan komme hjem til Vennesla, er fremdeles usikkert. Familien hadde ikke fått noen endelige beskjeder i går kveld.