— Dette var veldig kjipt. Vi skulle ut og se på øyene, men med to timer til neste avgang må vi bare droppe det, sier Tove Mette Stødle fra Vats i Rogaland, som er på sommerferie på Sørlandet.

For med fullstappet båt har ikke MB Høllen hatt kapasitet til å ta med alle på rundturen til Borøya, Skarpøya og Ny- Hellesund i Søgne-skjærgården i sommer.

FULL BÅT: Kaptein Trond Karlsen og kona Beate G. Karlsen kan igjen konstatere at etterspørselen overgår tilbudet ut til søgneskjærgården. -Det er ikke noe moro å måtte avvise folk, sier de to. Ved 09.30-avgangen måtte 30 stykk bli igjen på havna. Klokka 13.15 måtte de på ny avvise passasjerer. Foto: Henrik Ihme

Den populære ferjetjenesten, som hovedsakelig brukes av de fastboende mesteparten av året, har fått et helt nytt problem denne sesongen. Pågangen er så stor at det ikke er plass til alle, og folk må nektes adgang. Opptil 50 stykker har blitt stående igjen på Høllen flere ganger de siste tre ukene.

Ampert på kaia

— Vi har vår begrensing på 63 passasjerer som vi må være strenge på, og i år har vi veldig stor pågang. Dette er et helt nytt problem for oss, sier skipper og medeier i Høllen Båtruter, Trond Karlsen.

— Noen blir skuffet, det er naturlig. Men jeg håper de forstår at vi ikke kan overstige kapasiteten, sier han.

— Oppstår det ubehagligheter?

— Jeg har fått en del kjeft, ja. Men når det er fullt er det fullt, det er ingenting vi kan gjøre med det, sier han, og presiserer at de 20 fastboende på øyene har førsteprioritet.

Måtte snu

Da Fædrelandsvennen var på Høllen ved 13.15-avgangen torsdag, ble flere fortalt at båten for lengst var blitt fylt til kapasitet på 63 passasjerer.

— De har regler, og slik er det. Vi har heldigvis ikke med barn som vi har lovet tur i skjærgården. Men det er kjedelig, og jeg synes de kunne engasjert flere båter, sier Per Næss, som med kona og et vennepar ikke kom med.

MÅTTE SNU: Per Næss og kona Anna hadde med seg venneparet Børre og Sissel Brodshaug, men kom seg ikke ut på sjøen med MB Høllen. Foto: Henrik Ihme

— Dessuten har jeg betalt 70 kroner for parkering! sier han.

Det samme hadde familien Nygård gjort.

— Vi hadde gledet oss til å dra, så vi er kjempeskuffet. Det burde ha vært satt opp nok plasser til alle, sier Nina Nygård.

Populært

— Flott sommervær, Bølgen & Moi-restauranten på Verftet og den nye naturstien i Ny-Hellesund, ramser skipper Trond Karlsen opp som begrunnelser for den store pågangen.

— Har dere vurdert å kjøre hyppigere eller utvide tilbudet?

— Vi har den ruta vi har, og vi har ikke diskutert å endre på det. Så det er ingen umiddelbare planer om å kjøre hyppigere, sier han.

På Verftet i Ny-Hellesund er restauranten Bølgen & Moi i gang med sin andre sommersesong, og der er man fullt klar over kapasitetsproblemene.

— Ikke alle som skal ut skal spise hos oss, men det er klart at det er dumt, og vi skulle gjerne sett bedre ferjekapasitet, sier daglig leder Stian Tungland.

— Men de må være strenge på kapasiteten om bord, og vi har også en begrensning. Vi har hatt fullt belegg i sommer, sier han.