KRISTIANSAND: Kjæresteparet hadde vært i Vennesla, og på bussen til Kristiansand var også den tiltalte 21-åringen. Etter å ha gått av bussen fulgte 21-åringen plutselig etter kjæresteparet og innhentet disse ved domkirken.

I mellomtiden hadde gjerningsmannen tatt tak i en jernstang. Først slo han den 31 år gamle kvinnen i hodet slik at hun segnet om. Da kjæresten bøyde seg ned for å hjelpe til, fikk han slag med jernstanga i hodet.

I tiltalen, som statsadvokatene i Agder har tatt ut, heter det at kvinnen ble påført et innslått skallebrudd i det venstre tinningbeinet, blødninger i hjernevervet og mellom hjernevevet og hjernehinnen.

Kvinnen har vært helt arbeidsufør fram til 7. januar, og senere 80 prosent arbeidsufør.

Den 30 år gamle mannen som ble slått, fikk brudd på hjerneskallen, blødninger i hjernen og blødninger mellom hjernehinnene og hjernevevet. Han var helt arbeidsufør til 24. november, og senere 80 prosent arbeidsufør.

Tiltalen omfatter legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, og med betydelig skade til følge.

I tillegg til disse to voldsepisodene, er 21-åringen også tiltalt for å ha slått ned en person i et fengsel i Fyresdal, slik at fornærmede mistet bevisstheten og fikk hjernerystelse. Også denne episoden mener påtalemyndigheten skjedde uprovosert.

Den tiltalte 21-åringen er tidligere straffedømt to ganger for vold, i 2008 og 2010.