KRISTIANSAND: Barnevernet i Kristiansand har fått samtykke fra Nathalie Johansson og hennes foresatte og kan derfor uttale seg om hennes sak.

Ifølge avdelingsleder Astrid Benestvedt jobbes det på spreng for å skaffe 16-åringen en plass på en egnet statlig langtidsinstitusjon.

— Vi ringer Bufetat flere ganger i uka i denne saken. Vi kan være heldige slik at det foreligger en plass i slutten av neste uke, eller kanskje om en måned, sier Benestvedt.

Hun sier Nathalie og hennes mor er opptatt av ikke å bli akuttplassert på en institusjon som St. Hansgården hvor det ikke er noe behandlingsopplegg mot rus. Dette syn deles av barnevernet.

— Det er viktig at vi får den rette institusjonen for at jenta skal få den hjelp hun trenger, sier Benestvedt.

- Nathalie sier hun må bort fra byen og miljøet. Er det et element dere tar hensyn til?

— Selvfølgelig. Hvis vi får et tilbud som ikke samsvarer med dette barnets behov, sier vi fra om det. I andre saker har vi flere ganger opplevd at Bufetat har omgjort tilbudet sitt og lyttet til vår bestilling, sier Benestvedt.

Barnevernet mener jenta trenger tvangsplassering. Benestvedt viser til at Fylkesnemnda i Agder har berammingstid på inntil et par måneder, og at barnevernet har oppfordret partene til å takke ja til oppstart med en frivillig plassering.

— Da kan hun begynne behandlingen med en gang institusjonen foreligger. Og når Fylkesnemda har bestemt tvang, går vi over på tvangsbehandling, sier Benestvedt.

Hun sier at barnevernet vil forholde seg til at Nathalie eventuelt velger Evangeliesenteret dersom hun ikke vil benytte seg av det kommunale "ventetilbudet".Barnevernet vil også sørge for en god overføring til et statlig tilbud når det står klart.