MANDAL: — Slik vi ser det vil broa være lite hensiktsmessig og gjøre området langt mer trafikkfarlig enn det er i dag, sier Eva Saanum, styreleder i Syklistene Mandal.

Mandal kommune detaljregulerte området rundt Furulunden og Blomdalen skole tidligere i år. I planene beskrives gangbroa over Fridtjof Nansens vei, mellom de to skolene, som et tiltak som skal gi området større trafikksikkerhet. Saanum tror forslaget vil ha motsatt effekt.

- Falsk trygghet

— Vi tror sperregjerdene langs veien vil føre til at bilistene opplever falsk trygghet og at farten vil øke. Det er heller ikke lurt å lede alle myke trafikanter inn mot broa. Myke trafikantene vil finne snarveier utenom broa for å ta seg over veien, mener Saanum.

I stedet for bro mener foreningen det bør reguleres inn sykkelfelt langs Fridtjof Nansens vei. På vegne av et enstemmig styre i Syklistene Mandal, blir nå vedtaket om gangbro klaget inn til departementet.

— Vi ber om at bystyrets vedtak omgjøres. Saksfremlegget fra teknisk forvaltning innholder feil og unøyaktigheter som svekker sykkelfaglige hensyn, skriver Saanum, på vegne av foreningen i et brev til teknisk forvaltning i Mandal kommune.