AGDER: — I Kristiansand har det kommet litt snø i natt, men ikke mer enn halvannen centimeter, ifølge våre observasjoner. Temperaturen har ligget på null - pluss en grad. I morgentimene nå går snøen over til sludd. Langs kysten vil nok nedbøren gå over til regn, sier Solbjørg Apeland, vakthavende meteorolog ved Storm Geo.

Hun har foreløpig ikke fått inn observasjoner for resten av Agder, men ut fra radaren kan hun se at det har kommet mest nedbør i området mellom Kristiansand og Mandal.

Meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt har nedbørsstatistikken fra klokka 08.00 i morges.

— Det har kommet mest nedbør på Landvik i Grimstad. Der var det klokka 08.00 kommet 4,2 millimeter nedbør. Det tilsvarer omtrent fem centimeter snø, sier Mentzoni.

På Kjevik har det kommet litt mindre, tre millimeter. Målingene etter klokka 08.00 har ikke kommet inn til meteorologene ennå.

Regn og sludd

Tidligere i uka fortalte værvarslene om store mengder nedbør. Nå er modellene nedgradert en del.

— Det er meldt cirka 15 millimeter nedbør i løpet av 24 timer det neste døgnet. Det vil da trolig ikke komme som snø på kysten, sier Apeland.

Hun kan også komme med godt nytt inn mot helga.

— Nedbøren vil fortsette utover dagen og natten, mest nord og øst for Kristiansand. Temperaturene ser ut til å holde seg på plussiden langs kysten, så nedbøren vil komme som sludd eller regn. Nedbøren fortsetter fredag, men utover ettermiddagen blir det gradvis bedring i været. Nedbøren gir seg først i vest, forteller Apeland.

Slutt på snøen

Og etter det blir det svært mye bedre.

— Nå i helga kommer det inn sørlige luftmasser, og det blir mildere. Det holder seg ut uka og i starten av neste uke, og dere får fint vær, lover Apeland.

— Betyr det at vinteren er slutt for Agder?

— Noen prognoser viser at det kommer inn nordlige luftmasser torsdag og fredag neste uke, men det er lenge til og dermed usikkert, sier hun.

— Det skal vel litt til at vi får snø igjen 19. april?

— Ja, det skal mye til for at dere får snø igjen da, sier Apeland.

Slutt på nattefrost

Hennes kollega hos Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen, lover også fint vær lørdag.

— Det blir i alle fall mer vårlig. Kanskje ikke mildt, men i alle fall mindre kaldt. Temperaturen vil komme opp i åtte grader midt på dagen. Det er ikke så varmt i forhold til årstiden, men varmere enn dere har hatt, sier hun.

Deretter er det mer vekslende vær.

— Fra søndag ettermiddag kan det komme litt nedbør igjen. Neste uke vil være vekslende. Noen dager med nedbør og noen dager med opphold. Det er ikke så lett å si hvilke dager som blir de fineste. Men det er ikke meldt snø, temperaturene holder seg på plussiden. Nattefrosten ser ut til å ta slutt fra lørdag.

Da sier vi altså at våren er i sikte.