VENNESLA: Vennesla-russens nye knute, som gir en ring i russelua, skaper reaksjoner. Den går ut på å se alle tre Ringenes Herre-filmene, totalt tolv timer, etter hverandre. Samtidig skal de drikke stort sett hele tiden.

– Det var voldsomt. Etter min mening høres dette uheldig ut. Man stimulerer den enkelte til å innta mer alkohol enn hva man selv ønsker. Det er selvsagt ikke greit, sier Stein Stokke, kommunelege i Vennesla.

Ringenes Herre-drikkeleken er den eneste knuten som har fått et eget avsnitt med regler i Vennesla-russens knuteoversikt. Gjennom tolv timer skal deltakerne drikke eller tømme glasset ved 18 forskjellige hendelser som kommer igjen flere ganger.

UHELDIG: Kommunelege Stein Stokke mener Vennesla-russens drikkelek stimulerer til å innta mer alkohol enn ønskelig. Foto: Torstein _en

– Å innta store mengder av alkohol kan være helsefarlig. Dette høres veldig uheldig ut, mener Stokke.

– Bør fjerne den

Han sier at på Vennesla legesenter hender det man får inn russ som er veldig beruset, men at det ikke er et stort problem.

– Mitt inntrykk er at russen stort sett oppfører seg greit, sier kommunelegen.

Rektor på Vennesla videregående skole, Thorkild Haus, kjenner til Ringenes Herre-filmene. Han mener russen bør fjerne drikkeleken fra knutene.

– De må bli temmelig segne når det gjelder de filmene. Siden russen selv har lagt ut knuten synes jeg de skal fjerne den, sier Haus.

Ønsker hyggelige knuter

Rektoren synes russen er et hyggelig innslag i vårtiden på skolen og skjønner godt at russen vil ferie at tretten års skolegang endelig er over.

— Vi har advart om at denne knuten er helsefarlig. Men det er absolutt ikke en god idé å ha den type knuter. Alle som går ut over andre eller dem selv er dumt, påpeker Haus.Selv har han inntrykk av at årets russ oppfører seg eksemplarisk, og at de tar ansvar for hendelser som er over streken.

– Man bør ikke oppfordre til aktiviteter som kan skade seg selv eller andre. Vi ønsker i likhet med russen at dette skal bli ei morsom feiring, sier han.

Kan få gratis lunsj

Vennesla-russens knute nummer 107 faller mye bedre i smak hos Haus.

– Det skal jo sies at russen har en del knuter som er fornøyelige. I går kom femti russ inn på lærerværelset og sang hele "Forelska i læreren". Dessuten er en av knutene å spandere lunsj på rektor. Den er veldig hyggelig, ler Haus.