OSLO/KRISTIANSAND: Det er VG som onsdag skriver om Henriksens millionbevilgning til eget nettverk.

Ifølge avisen skrev Henriksen søknaden om opprettelsen av nettverket Barnas Beste ved Sørlandet sykehus i 2007. Denne søknaden ble innvilget av Helsedepartementet. Måneder senere, da kristiansanderen var blitt statssekretær for statsråd Sylvia Brustad i Helse— og omsorgsdepartementet, delte hun selv ut en million kroner til "Barnas Beste" i ekstrabevilgninger.

— Det er dårlig politisk skjønn å dele ut penger til sin tidligere arbeidsgiver, sier Anders Anundsen, leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til VG.

Anundsen sier at han forventer at Henriksen ikke deltok i saksbehandlingen av søknaden. I perioden Henriksen var statssekretær (2007-2010) økte statsstøtten fra én million til 5,5 millioner kroner.

- Husker ikke

— Inhabilitet skal vurderes av hver enkelt fra sak til sak. Jeg kan ikke huske at jeg behandlet enkeltsaker knyttet til Barnas Beste da jeg var i departementet. tildelingen til alle helseforetakene og Barnas Beste kom som et resultat av lovendringer. Budsjett og lovsaker var ikke mitt ansvar, men jeg var inne i samtaler om innholdet i lovene før de ble sendt til Stortinget, sier Henriksen på spørsmål om sin egen habilitet til VG.

Hun sier videre at hun ikke husker om hun var inne i arbeidet med bevilgningene til Barnas Beste og at tildelingene kom som følge av lovendringene.

- Ble ikke avgjort av Henriksen

Helsedepartementet har ikke svart på hvorvidt Henriksen var inne i arbeidet med bevilgningene til Barnas Beste, men har svart til VG at; "Bevilgningene ble ikke avgjort eller saksforberedt av daværende statssekretær Kari Henriksen. Departementet kan ikke se at forholdet blir rammet av habilitetsreglene i forvaltningsloven".

Stortingsrepresentant Kari Henriksen kjenner seg ikke igjen i påstandene om at hun skal ha sittet på begge sider av bordet da kompetansenettverket Barnas Beste har fått tildelt statlige midler til drift.

— Jeg kjenner ikke igjen faktainnholdet i dette, dette handler ikke om meg i det hele tatt, sier Henriksen til Fædrelandsvennen.

Hun peker på at det var Sørlandet sykehus som søkte om midler, Barnas Beste var ikke opprettet, og hun oppfatter at dette ikke handler om henne i det hele tatt.

Henriksen gikk av som statssekretær i 2009 for å stille som Vest-Agders førstekandidat ved stortingsvalget. Hun sitter i dag på agderbenken.