foto
Den røde stripa strekker seg fra utsiden og inn i bygget. Foto: Tore-Andre Baardsen
foto
Prosjektleder Egil Johnsen i Landskapsentreprenørene er fornøyd med veggen som pryder både inn- og utsiden av det nye bygget. Foto: Tore-Andre Baardsen
foto
Egil Johnsen i Landskapsentreprenørene mener dette er en framtidig trend. Foto: Tore-Andre Baardsen

KRISTIANSAND: — Vi har hatt byggemøtene i vårt hus og bestemte oss for å sette en ipad i vinduet for å filme byggingen. Vi har filmet jevnt og trutt, men ikke hver dag, sier Rune Sørstrand i AS Elektrisk Kristiansand.

Vi har filmet jevnt og trutt

De har hatt det elektriske arbeidet i nybygget som Landskapsentreprenørene har satt opp på nabotomta. Grunnarbeidet begynte i fjor høst, og alt 1. april var bygget klart for innflytting.

— Det er kjempebra å få en video som er så presentabel i ettertid. Vi har flyttet inn i bygget og er godt fornøyde, sier prosjektleder Egil Johnsen i Landskapsentreprenørene.

Jubileum

De markerte sitt 25-årsjubileum med å bygge nytt bygg på Rige. Som seg hør og bør for en landskapsarkitekt har de nå anlagt Norges første utendørs grøntvegg.

Den strekker seg gjennom glassfasaden og kan også nytes fra innsiden. Utendørs er det ulike stauder, mens veggen inne prydes av mer eksotiske planter.

— Plantene er dyrket for oss i England. Veggen er designet etter målene vi ønsket, forteller Johnsen.

Spår ny trend

En rød stripe binder inne- og uteveggen sammen og skaper et helhetlig inntrykk. Inspirasjonen kommer fra Frankrike, men Johnsen spår at det vil bli en trend også i Norge.

— Mange er skeptisk til en levende vegg, men det er et lukket system. Vann- og gjødslingsanlegg er bygd inn i veggen og styres automatisk, forklarer entreprenøren.

Han mener at veggen gir en merkbart bedre luftkvalitet fordi grønne planter renser lufta, og er svært fornøyd både med den og det nye bygget som rommer 80 ansatte.