VENNESLA: Bevæpnet politi tok seg søndag kveld inn i et hus i Lundevegen i Vennesla. En yngre mann og en kvinne ble pågrepet på stedet.

— Politiet fikk melding 19.50 søndag om at en mann i Lundevegen truet en annen med kniv. På grunn av trusselsituasjonen ble det gitt tillatelse til væpning. Vi fant raskt ut hvor gjerningsmannen var, og han ble pågrepet uten dramatikk, sier Frode Forslund, etterforskningsleder ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Besøk ble truende

Politiet har ikke hentet inn fullstendig forklaring fra siktede ennå. Men det som er klart, er at den 25 år gamle mannen besøkte en nabo, første gang i 17-tiden søndag.

— Han oppførte seg tryende, og det skal ha blitt noe krangling, der siktede blant annet kastet stein på fornærmede. Så kom han tilbake i 19-tiden, og hadde da med seg en kniv som han truet fornærmede med, forklarer Forslund.

Det er mistanke om at siktede var ruspåvirket da han truet naboen med kniven. Den siktede 25-åringen er kjent for politiet fra før.

— Vi gikk etterpå inn i siktedes hus. En kvinne som var i huset ble også pågrepet, på grunn av brudd på narkolovgivningen, forklarer Forslund.

- Katet stein på naboen min

Ifølge operasjonsleder Per Kristian Klausen, er kvinnen også 25 år gammel, og ble pågrepet for bruk og bestittelse av narkotika. Den 25 år gamle mannen er foreløpig siktet for trusler med kniv. Fornærmede fikk ikke fysiske skader etter sammenstøtet med naboen.

Ifølge naboer opplevdes hendelsen som dramatisk.

— Jeg hørte støy på utsiden av huset, og så en person som kastet stein etter en annen nabo av meg. Jeg sprang da ut, og så mannen ta fram en kniv, samtidig som han fremsatte flere trusler. Han forsvant midlertidig, og jeg fikk ringt til politiet. Like etterpå kom han tilbake, og skallet da til naboen min. Jeg tok en jernstang for å holde ham på avstand, sier Roy Gundersen

Her blir en person fraktet bort av politiet etter å ha blitt pågrepet utenfor huset. Foto: Vegard Nekstad

Avhøres mandagMandag vil politiet gjennomføre flere avhør i saken.

— Nå skal vi ta kontakt med fornærmede og innhente vitneopplysninger. Naboene er foreløpig ikke avhørt. De to pågrepne vil bli avhørt i løpet av dagen, forklarer Forslund.

Væpnet politi har tatt oppstilling utenfor et hus i Lundevegen. Foto: Tipser

Lundevegen stengtJourhavende jurist bekreftet tidligere i kveld at hun hadde gitt politiet tillatelse til å bevæpne seg.

— Det er noe på gang der oppe. Politiet har rykket ut med full mundur, bekreftet Julie Møller Digre i Agder politidistrikt.

Flere vitner Fædrelandsvennen har snakket med opplyste at Lundevegen er stengt i begge retninger. Bevæpnet politi tok oppstilling utenfor et hus.