MARNARDAL: — Vi lever opp til slagordet om at vi skal være Norges minste festival. Jeg tror vi kom ut med æren i behold denne gangen også, sier Helge Corneliussen, eier av festivalgården på Åkset i Marnardal.

I løpet av 16 konserter var det kun 50 betalende publikummere. Forrige gang festivalen ble arrengert, I 2011, var tallet 120.

Utsolgt: Slik ser en utsolgt konsert ut under Ågseth Festivalen. Her er det Manishta fra Kvinesdal som holder sin konsert. Foto: Espen Sand

Selv om festivalen er minst, er den desidert kulest. Det mener engelskmennene i bandet Verra Cruz. Se videoen øverst av gruppa Kopstad Camping!

— Sammen med en kunst-festival i Polen er dette den kuleste festivalen jeg har vært på. Naturen her er nydelig, og konseptet er annerledes, forteller Marc James i bandet Verra Cruz.

Koselig kafé: Daniel Asprusten (t.h) venter på sin hamburgertallerken. Det vil si en frossen hamburger som man selv må grille utenfor kafeen. Foto: Espen Sand

Hele 16 konserter ble holdt langt inn i skogen i Marnardal. Den to dagers lange festivalen er et møte med fortiden.— Det er første gang jeg spiller her, og det er veldig koselig her. Jeg kommer til å huske denne festivalen, smiler Daniel Asprusten fra Sandefjord.

I solveggen: På lørdag var det strålende vær under festivalen. Gjengen koste seg med mat i en av konsertpausene. F.v: Marius Loland, Kristin Laundal, Hanna Grethe Loland og lille Pauline (6 måneder) i vognen. Foto: Espen Sand

Ifølge ledelsen gikk festivalen på skinner. Med fasiliteter som utescene med proff lyd og lys, intimscene, kafé, kino i kjelleren, skogsdiskotek og egen badestrand, lå alt til rette for en strålende festival.— Festivalen har gått over all forventning. Jeg tror alle har kost seg, og vi har blitt godt kjent med hverandre. Det var noe av målet. Forøvrig var den musikalske kvaliteten overraskende bra i år, mener Helge Corneliussen.

Imponerte: Engelskmennene i bandet Verra Cruz var imponert over festivalen og naturen. Her sitter bandmedlemmene Jimmi Cooke og Marc James på benken ved badeplassen. Gårdseier Helge Corneliussen til venstre. Foto: Espen Sand

Mye tyder på musikk i skogen også 2014.— Vi må nok ha en festival neste år. Vi rigget skikkelig foran dette års festival, så det er litt dumt å slutte nå, sier han.