FEIRING: Her er brudeparet i den spanske byen Girona - klare til å feire bryllupet med en tur på byen. Og Mette Hana har fått på seg bryllupskjolen! Foto: Privat
OVERRASKELSE: Her er Mette Hana med sin far Erik. De kommer inn til Vidars 50 års feiring og overrasker selskapet med at det også handler om et bryllup. Foto: Privat
GIFTE: Nå er de veldig gifte, Mette Hana og Vidar Johanson. Litt kjappere enn det Vidar hadde sett for seg, men han liker absolutt tanken! Her sammen med hunden Highlight. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: — Hehe, ja, det var en ny vending på dagen. Men jeg var ikke overrasket over at hun kunne finne på noe slikt, sier 50-åringen.

For ikke nok med at samboeren Mette Hana fikset overraskende giftemål, hun sørget også for bryllupsreise og et overraskelsesselskap til hans 50 års dag samme uke.

Mette og Vidar har vært samboere i åtte år.

— Innimellom hadde vi snakket om å gifte oss, men det ble med praten, forteller Mette Hana (48).

Ventetid på et år

Etter hvert kom hun så på tanken om å overraske samboeren. Ved påsketider begynte hun å planlegge. Først prøvde hun å få til giftemål i den norske ambassaden i Paris.

GIFTE: Nå er de veldig gifte, Mette Hana og Vidar Johanson. Litt kjappere enn det Vidar hadde sett for seg, men han liker absolutt tanken! Foto: Jarle R. Martinsen

— Men der var det ventetid på et år, forteller hun.I stedet måtte hun "nøye seg med" tingretten i Kristiansand. Hun planla likevel bryllupsreise til Paris. Hun bestilte fly, hotell og diverse severdigheter i storbyen.

Sa: Jaha

11. juni våknet så Vidar for å dra på jobb ved 6-tida.

— Men da sa jeg til ham at han bare kunne sove et par timer til, for nå skulle han giftes, smiler Mette, som hadde ordnet ham fri fra jobb i fire dager.

— Hva sa du da, Vidar?

— Jaha, sa jeg. Jeg lar meg ikke vippe av pinnen så lett, nei, humrer han.

Og videre overrasket ble han ikke. Samboeren er rimelig impulsiv og har funnet på litt hvert i årenes løp.

Vasket bilen

Så mens Mette pakket de siste tingene, løp han ut og vasket bilen. Den måtte jo skinne.

Forlovere hadde hun også skaffet og de overvar en rask, men flott seremoni i tinghuset. Forut for vielsen hadde hun lurt ham til å skrive under på de nødvendige papirene uten at han visste det var dette han underskrev.

Deretter bar det mot Rygge flyplass.

— Han fikk ikke vite hvor vi skulle selvsagt, smiler Mette.

FEIRING: Her er brudeparet i den spanske byen Girona - klare til å feire bryllupet med en tur på byen. Og Mette Hana har fått på seg bryllupskjolen! Foto: Privat

Planen var altså Paris, men underveis kom beskjed om at flyet var kansellert på grunn av flygelederstreik i Frankrike.Men de ble enige om at på reise skulle de, og derfor stanset de på Torp. Og der var det ledig til den spanske byen Girona. Dermed dro det ferske ekteparet dit på direkten og hadde noen flotte dager der.

— Vi måtte kjøpe lettere klær der, det var mye varmere i Spania enn i Paris, forteller Mette.

Overraskelsesselskap

Samtidig fylte Vidar 50 år, og da de var tilbake i Mandal hadde hun satt familie og venner i sving med å lage overraskelsesselskap. Det ingen visste var at de hadde blitt gift, så det satte også en spiss på festen.

Det ble altså litt av ei uke for paret. Og som vi forstår: Mette er ei dame som liker å glede og overraske.

— Samtidig er det viktig å ikke gå over grensen. Jeg måtte jo være sikker på at han ble med på dette, ler hun.

Vidar er veldig smigret over alt hun stelte i stand for ham.

— Så når folk nå spør om jeg stoler på henne etter dette, sier jeg: Mer enn noen gang. For når hun kan finne på alt dette for min skyld, vil hun nok ha meg!