Venndølen ble pågrepet på Birkeland natt til søndag, etter at han tidligere på natten knivstakk en kvinne i 20-årene i armen og halsen under en fest i Vennesla.

Mens kvinnen ble fraktet til sykehus i ambulanse ble mannen etter en væpnet politiaksjon pågrepet uten dramatikk.

Vil anke

— Min klient fikk fire ukers varetekt, med to ukers isolasjon samt brev- og besøkskontroll i fire uker. Han aksepterte fengslingen, men vi mener det er tull med isolasjon samt brev og besøksforbud, sier mannens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen er forsvarer for den siktede 34-åringen fra Vennesla. Foto: Tore-André Baardsen foto

— Han erkjenner å ha knivstukket kvinnen. Så det er å skyte spurver med kanoner når det gjelder isolasjon. Vi kommer til å anke den biten med isolasjon, legger han til.- For øvrig erkjenner min klient legemsbeskadigelse, ikke drapsforsøk. Målet var ikke å drepe, men å skade. Han erkjenner også at han har gjort en alvorlig handling mot henne. Isolasjon i denne saken er knallhard straff og noe jeg mener politiet benytter for ofte. Jeg vet ikke hva de andre tre involverte i saken har sagt eller ikke, da vitneavhørene ikke er noen jeg har mottatt. Men min klient har vært alkoholpåvirket under handlingen og husker ikke mye, sier advokaten.