VENNESLA: Det er plansjef Eivind Mauland som har bedt NVE komme til Vennesla og se på forholdene på Hunsøya.

— Vi har tatt dette initiativet etter dialog med God Driv AS for å klargjøre NVEs krav i forkant i stedet for etterkant, sier Mauland til Fædrelandsvennen.

Greit for God Driv

Daglig leder i Tore Gustav Drivenes eiendomsselskap God Driv AS, Thor Helle, synes det er bra hvis NVE kommer med sine krav før reguleringsplanen legges fram til godkjennelse i stedet for etterpå.

— Nå får vi en dialog i forkant. Kommunen kan bli klar over NVEs syn, og vi slipper innsigelse i etterkant. Sånn sett er dette greit, sier Helle.

Samtidig synes han NVE kunne kjappet seg litt. NVE skal ha et møte i august for å diskutere hvem som kan komme til Vennesla.

Les også:

Kompleks sak

— Det er en kompleks sak denne utbyggingsplanen. Vi har utfylling i elva og strømforhold, vi har damanlegg, flomfare og sikkerhetsmarginer. Vi må ha folk fra flere avdelinger til å vurdere saken, sier Lars Ove Gidske, seniorrådgiver i skred- og vassdragsavdelingen i NVE.

- Kan det bli aktuelt at hele området må heves?

— For eksempel, men vi kan ikke si noe nå. Vi er i prinsippet positive til utbygging i området, men vi må se på de tekniske forholdene, sier Gidske.

Les også:

Forsinkelse

Den store reguleringsplanen med 450 boliger og kjøpesenter skulle egentlig behandles i vår. Kommunen krevde imidlertid gjennomgang av flere forhold. Nå kommer utsettelsen i påvente av NVE.

Gidske sier NVE trenger noe tid på saksbehandling etter befaringen til høsten. Planen var at politikerne fikk planen i september og at den deretter ble sendt på høring, før endelig runde med godkjennelse. Nå kan det bli ytterligere forsinket.