Start-forsvarer Jesper Mathisen bruker romjulen til å slappe av sammen med venner og familie i sitt nye hus på Gimlekollen.

– Jeg prøver å ta dagene litt som det kommer. Det er mange kamerater hjemme, vi har masse besøk av venner og kjente. Juleferien er min lengste ferie, og jeg prøver derfor å slappe av og å tenke på andre tinge enn mas, sier Mathisen.

Jesper Mathisen. Foto: Kjartan Bjelland

Alarm til bilnøkler

Men helt fotballfri tar ikke Start-spilleren.

– Vi trener hver dag, også på julaften. Det er viktig å holde det i gang. Dessuten er det jo også mye fotball på tv i jula, som jeg liker å se på.

I julegave fikk Mathisen både alarm til bilnøkler og curling-kost.

– Samboeren min Trine mener at jeg alltid mister bilnøklene. Nå har jeg fått en alarm gir lyd i fra seg hvis jeg ikke finner dem. Det er nok den gaven jeg kommer til å få mest bruk for tror jeg, sier han og ler.

– Kameraten min og jeg spilte curling her en dag, og han mener at jeg er så elendig til å koste. Jeg fikk derfor en kost av han i julegave slik at jeg kan øve meg mer på det, fortsetter fotballspilleren.

Hjemmestrikka rocke-sokker

Edvard Valberg.

Vokalist og cellist Edvard Valberg i punkrock-bandet Honningbarna kunne i år juble for tøysete julegaver.– Jeg har i så mange år fått 70 prosent bøker og 30 prosent nyttige og praktiske ting til jul. Jeg har undret meg over hvilke signaler jeg egentlig sender ut til folk siden jeg får slike gaver. I år derimot har ting endret seg, og jeg har fått leker, tull og tøys, sier musikeren fra Søgne.

Blant annet fikk Valberg hjemmestrikka rockesokker fra bestemor, og plastikkdinosaur som går av seg selv.

– På sistnevnte delte jeg og hunden entusiasmen, sier Valberg og ler.

Han tilbringer romjulen på familiegården i Gudbrandsdalen.

– Det i seg selv er en tradisjon for meg i jula.

Hodelykt til sykkelturer

Dag Otto Lauritzen Foto: Rune Stensland

Sykkel— og tv-kjendis Dag Otto Lauritzen syns det viktigste er å gi andre gaver.– Det gir meg en stor glede, sier Lauritzen.

Han feirer jul sammen med familien i hjembyen Grimstad. Til jul fikk han blant annet en trådløs lader til smarttelefon og nettbrett.

– Jeg er mye ute og reiser, så den blir praktisk. I tillegg fikk jeg en fantastisk hodelykt som jeg gleder jeg meg til å bruke når jeg står på rulleski eller sykler i mørket, sier Lauritzen.

Glad for bok

Tore Askildsen. Foto: Jarle R. Martinsen

Tore Askildsen, ordfører (KrF) i Mandal, fikk blant annet en bok under treet.– Klær, litt ting til huset og bøker. Spesielt glad ble jeg for boken til min venn fra Mandal "Våre skjulte evner" av Terje Simonsen. Den gleder jeg meg til å lese, sier ordføreren.

Harald Fauskanger Andersen, leder Kristiansand Høyre, nevner disse gavene:

– Jeg fikk et fantastisk verktøyskrin med oppbladbar drill fra mine barn. Noe jeg har ønsket meg veldig. Ellers fikk jeg en fin skjorte fra min kjære frue.

Margaret Aase. Foto: Lars Hoen

Margaret Aase, kampsportutøver fra Kristiansand, er også fornøyd med årets julegaver.— Haha, så stas å bli spurt om dette. Jeg fikk kjøkkenmaskin fra verdens beste mamma. Rosa kitchn aid, med tilbehør. Også fikk jeg en maskin til å lage juice med fra bestefaren min. Og en fin ring fra kjæresten min. Jeg er en mat-nerd, og elsker alt som har med matlaging å gjøre, sier verdensmesteren innen brasiliansk ju-jitsu.