KRISTIANSAND: Per i dag er det 437 personer ved Sørlandet sykehus som selv har oppgitt at de ufrivillig har en deltidsstilling. De aller fleste av disse er sykepleiere, men også helsefagarbeidere er godt synlige på statistikken.

I løpet av ett år håper HR-direktør Nina Føreland ved Sørlandet sykehus å få dette tallet ned i 250 til 300 personer.

— Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet vår satsing har ført til så langt, sier Føreland.

Hun kan fortelle at sykehuset har hatt et spesielt fokus på å få bort ufrivillig deltid i ett drøyt år. I løpet av denne tiden har altså godt over 100 personer gått over i fulltidsstillinger.

Ved Sørlandet sykehus er det per i dag over 2300 deltidsstillinger, noe som utgjør 47 prosent av arbeidsstokken. Men over 80 prosent av de som har deltidsstillinger ønsker å beholde disse. De ønsker ikke full tid. Det er i hovedsak kvinner som utgjør gruppa som går i deltidsstillinger.

Antall helgevakter

— En av våre største utfordringer er å få denne gruppa til å øke stillingsprosenten eller gå over i full tid etter hvert som behovet for ansatte i helsevesenet bare vil øke i årene som kommer, sier Føreland som la fram disse tallene på en større likestillingskonferanse i Grimstad torsdag.

En av hovedbarrierene i forhold til å få kvinnelige sykepleiere over i heltidsstillinger er antall helgevakter og vakter i turnus. Norsk sykepleierforbund har som mål at medlemmene kun skal ha helgevakt hver tredje helg, mens man i turnusarbeidet ved sykehuset har behov for at ansatte går helgevakter noe oftere enn dette.

Stillingsstruktur

— Vi har en del slike utfordringer, forklarer Føreland, som på seminaret understreket at man forsøker fleksible løsninger for å oppfylle ønsket om full stilling.

En slik løsning er at man kan jobbe i flere avdelinger, eller at man kan jobbe med det samme men på en sengepost og poliklinisk avdeling på deling.

— Vi har stort fokus på dette i organisasjonen og har jevnlige møter med enhetsledere og tillitsvalgte rundt problemstillingen, sier Føreland.

Sørlandet sykehus har etablert ordninger både i forhold til registrering av ufrivillige deltidsarbeidere og tiltak som må startes for å få folk over i full stilling.