KVINESDAL : Det var under Down By the River-festivalen i Kvinesdal sentrum i juni fjor at svigersønnen ble bortvist fra festivalen av vaktene på grunn av overstadig beruselse. Han forlot området frivillig, men svigermoren mente bortvisningen var urettferdig og følte seg provosert av vaktene.

Dette forklarte de i Lister tingrett i hver sin rettssak onsdag.

Svigermoren gikk ifølge egen forklaring, bort til vakten og la en hånd på han.

"Fornærmede har forklart at tiltalte ble svært aggressiv i denne situasjonen og veivet med fingrene foran ansiktet hans, rev i ID-kortet og skjorten hans, samt slo og dyttet i han i brystet", står det i dommen.

Ifølge vakten skal hun da ha blitt enda mer aggressiv slik at det ble besluttet å føre også henne ut fra området.

Mens kvinnen ble ført bort, skal hun ha slått vakten med flat hånd i ansiktet. Hun ble ført rundt et hjørne på utsiden av området slik at to vakter kunne få satt på håndjern på henne. Kvinnen husker selv ikke at hun skal ha slått vakten.

Dette oppdaget svigersønnen som så gikk bort til vaktene for å få de til å slippe svigermoren. Ifølge egen forklaring var "den eneste fysiske kontakten han hadde med dem at han tok lett på skulderen til den ene for å få hans oppmerksomhet".

Den fornærmede vakten sier i sin forklaring at han ble "angrepet bakfra av tiltalte". Dette gjorde at vaktene slapp svigermoren. Svigersønnen skal ha dratt begge vaktene i jakkene og i den forbindelse ha fått slått den ene i ansiktet, rett under høyre øye.

Begge de to tiltalte fikk som følge av hendelsen et forelegg hver på 6.000 kroner. Begge nektet å betale dette.

Lister tingrett kom fram til at begge de to tiltalte har gjort seg skyldig i legemsfornærmelse overfor vaktene. Begge ble dømt til å betale 7.200 kroner hver, subsidiært 14 og 15 dagers fengsel. Begge ble også dømt til å betale saksomkostninger.