— Jeg ble fullstendig tatt på senga, og har egentlig ikke ord for det som skjedde, fortalte en forfjamset Svennevik, etter å ha blitt overrumplet onsdag morgen.

SE VIDEO OVER!

Byggmesteren trodde nemlig at han skulle på et rutineoppdrag ved bensinstasjonen i Spangereid. Inne på stasjonen ventet han på et møte med en arkitekt, der de skulle diskutere et nytt utbygg ved stasjonen. Lite visste han at Kjell Olsen, leder av oppvekst- og kulturstyret, og Rolf A. Eikaas, kulturoperatør i Lindesnes kommune, hadde iscenesatt hele seansen.

Finurlig tradisjon

— Det er tradisjon i Lindesnes å lage spillopper rundt offentliggjøringen av kulturprisvinneren, forteller Eikaas, fjorårets kulturprisvinner, som selv ble grundig lurt.

Rune Svennevik. Kona Beate til venstre og bak Kjell Olsen. Foto: Espen Sand

— Det er litt artigere enn å ha en telefonsamtale, legger Kjell Olsen til.Rune Svennevik (52) er kjent for sitt brennende engasjement for idretten i Lindesnes. I en årrekke har han hatt leder- og trenerverv innen fotball og håndball, i både Spangereid IL og Giv Akt.

En idrettsbauta

— Jeg er født og oppvokst med idretten i Giv Akt, og har hatt roller i Giv Akt og Spangereid IL hele livet. I 2003 skeiet jeg ut med å trene seniorlaget til Lyngdal, smiler ildsjelen.

kulturprisLindesnes003.jpg Foto: Espen Sand

Det er liten tvil om at Svennevik har vært en viktig bidragsyter i lokalsamfunnet opp gjennom årene. Han var en av pådriverne for å få lysløype i Trones, ballbinge ved Spangereid skole, golfklubb i Lindesnes og den årlige kanaldagen. I tillegg var han en av igangsetterne og medeier i Vikingland.— At Rune ikke har fått prisen før nå er faktisk litt merkelig. Han har brukt livet til å jobbe for kommunens barn og unge, sier Kjell Olsen.

- Et tegn på alderdom

— Dette kunne ikke bli bedre, mener Anne Bjørg Vigeland Gilbertson (Ap) i kulturstyret.

kulturprisLindesnes005.jpg Foto: Espen Sand

Etter at hovedpersonen hadde fått summet seg, var han svært stolt over å bli hedret med kommunens høyeste utmerkelse.— Det er utrolig moro å bli satt pris på, men jeg har mange å takke. Det at jeg mottar kulturprisen er kanskje også et tegn på at jeg begynner å bli gammel, smiler idrettsmannen.