MARNARDAL: — Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Han påberoper seg nødverge, sier politiadvokat Hellek Rue.

Søndag ettermiddag ble politiet kontaktet av 48-åringens samboer i forbindelse med at en annen mann laget bråk utenfor boligen deres i Marnardal. Denne mannen sto på riksveien, men skal ifølge siktedes forklaring ha vært innen synsvidde fra samboerparets hus.

Politiet har tidligere uttalt at den andre mannen, som er 38 år og bosatt i Mandal, lette etter hunden sin. Rue vil ikke gå inn på hvorfor 48-åringen følte seg så truet av dette at han tok med seg rifle og ammunisjon for å konfrontere 38-åringen.

48-åringen slo så den andre i hodet med geværkolben og skjøt etter bilen hans.

— Det er en forhistorie mellom de to og det er bakgrunnen, kommenterer Rue.

Det gjenstår fortsatt viteavhør i saken og politiadvokaten vil derfor ikke gi flere detaljer om hendelsesforløpet. 48-åringen er siktet for trusler under særdeles skjerpende omstendigheter, og det er ikke avgjort om siktelsen vil bli opprettholdt eller utvidet.

38-åringen er ikke siktet for noe i forbindelse med saken søndag. 48-åringen er nå løslatt med besøksforbud. Samboeren hans skal ikke ha hatt noen rolle i dramaet utenfor huset.