OND: Den onde Røsen taler til Kråka, da hun vil påta seg den livsfarlige jobben med å vaske stutefjøset hans. Foto: Roar Greipsland
KONGE: Kongens hærmenn ber her Kråka om å komme til kongen. Hærmannen er her Sigjørn Vea og Kråka spilels av Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen. Foto: Roar Greipsland

LINDESNES: Øvingen til årets Kråkespel er i full gang. Langt over 30 amatører og noen få profesjonelle skuespillere er i sving for å kunne ønske velkommen til premieren i Kråkevika 22. juni.

Varemerke

Kråka er sagnet om fattigjenta fra Spangereid som giftet seg med Ragnar Lodbrok og ble dronning Åslaug av Danmark. Spelet har langt på vei blitt et varemerke for bygda.

Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen har igjen rollen som Kråka, og tilbake i manesjen er Britt Laila Røyrås Hansen som den onde Grima. Mannen Åke, spilles som tidligere av Jostein Sneve.

Lokale krefter

Spelet om Kråka har vært spilt i Kråkevika annet hvert år siden 2000, og da med Agder Teater som hovedaktør. Etter forrige spel sa teateret takk for seg, og dermed var det opp til lokale krefter å videreføre spelet. "Havet bandt sammen" ble dannet i fjor høst, og består av seks lag og foreninger fra Spangereid.

Trolig har rundt 15.000 mennesker sett Spelet om Kråka. I sommer settes det opp syv forestillinger.