PERLE: Denne eiendommen i Fruens Allé på Andøya er til salgs. Med 45 meter strandlinje, båthus, sjøbod, dypvannsbrygge og egen sandstrand håper eiendomsmegler Pål Birkeland å selge for 18,5 millioner kroner. Foto: Vidar Godtfredsen

KRISTIANSAND: I 2008 satte Stina Skeie prisrekord da hun kjøpte en villa i Fruens Allé for 18,5 millioner kroner. Nå er en ny strandeiendom til salgs for akkurat samme sum bare et steinkast unna.

– Det er kun ett hus mellom det vi nå skal selge og det som ble solgt for fem år siden, sier eiendomsmegler Pål Birkeland i Plussmegleren.

Han har fått oppdraget med å selge eneboligen på Andøya.

– Huset har 45 meter strandlinje, båthus, sjøbod og egen sandstrand. Dette er en av byens beste beliggenheter, sier Birkeland.

Snevert marked

Det er spesielt bryggeanlegget som presser opp prisen på eiendommen.

– Huset er egentlig helt vanlig. Men to mål tomt, ganske usjenert område og et utrolig bryggeanlegg med dypvannsbrygge gjør eiendommen unik, sier eiendomsmegleren.

Over helgen blir eiendommen lagt ut for salg. Birkeland innser at det ikke er mange som har nok penger til å kjøpe drømmestedet på Andøya.

– Det må være noen som har veldig lyst på det. Jeg er spent på responsen. Det kan godt være huset blir liggende for salg i lange tider. Folk som har så mye penger, bor ofte fint fra før av, sier Birkeland.

Seilbåt i Middelhavet

Eieren av eiendommen har vurdert å selge lenge. Egentlig var planen å legge den ut for salg i fjor, men da ble avgjørelsen for tung.

– Det er et ektepar med voksne barn som bor der nå. De har ikke hastverk og har ikke kjøpt seg nytt bosted ennå, sier megleren.

Ekteparet vil flytte til en leilighet i sentrum av Kristiansand.

– De ønsker å kjøpe seg leilighet i byen og seilbåt i Middelhavet. Det er drømmen, forteller Pål Birkeland.