PÅGRIPELSE 3: Fem personer ble pågrepet av politiet inne i festningen. Foto: Kjetil Nygaard
PÅGRIPELSE 2: Fem personer ble pågrepet av politiet inne i festningen. Foto: Kjetil Nygaard
KNUST VINDU: De fem ungdommene banet adgang til festningen ved å knuse dette vinduet.

KRISTIANSAND: Fem personer er pågrepet av politiet etter et innbrudd på Christiansholm festning i Kristiansand fredag kveld.

— Fem personer ble pågrepet inne i Christiansholm festning, sier politiets innsatsleder Salve Eieland til Fædrelandsvennen.

Knuste vindu

I toppen av trappa som vender ut mot sjøen er et vindu knust. Både utenfor og inni festningen ligger det mye glasskår.

KNUST VINDU: De fem ungdommene banet adgang til festningen ved å knuse dette vinduet.

— De har kommet seg inn ved å knuse et vindu, sier innsatslederen.Eieland poengterer at personene er anholdt for å finne ut hva som har skjedd.

— Personene ble pågrepet inne i Festningen. Dette er skadeverk, og det er opp til politiets jurist å avgjøre hva som skjer med dem, sier innsatslederen.

Utløste pulverapparat

Det ble observert røykutvikling på stedet. Den automatiske brannalarmen gikk i bygget, og politiets patrulje tok også kontakt med brannvesenet.

— De har tømt et pulverapparat. Dermed gikk brannalarmen, sier utrykningsleder Eirik Johannessen i Kristiansandsregionen brann og redning.

Vold mot politiet

Alle fem ble brakt til politivakta på Kristiansand politistasjon.

— Eldstemann på 17 år blir sittende i varetekt til i morra. Han må svare for vold mot politiet også, sier jourhavende jurist Ernst Pfaff.

Han vet ikke hva slags vold som ble utøvd mot politipatruljen. De fire andre, ei jente og tre gutter, er mindreårige på 15 og 16 år.

— De blir sittende i varetekt til verge eller barnevernet henter dem, forklarer Pfaff.