SØGNE: – Vi har et steinalderopplegg for drøyt 300 elever her ute. En del av det er å skyte villsvin med skikkelige pil og buer. Men i ettermiddag oppdaget jeg at villsvinet har forsvunnet fra lavvoen det sto i, sier Magne Haugland.

Han er ansvarlig for opplegget, som er en del av den kulturelle skolesekken til Vest-Agder fylkeskommune. Villsvinet er spesiallaget av et plastmateriale som gjør at det tåler å bli skutt på om og om igjen.

– De som har tatt svinet har fratatt 300 barn en stor glede. Jeg håper de har det godt med seg selv, sier han.

Kostet to tusen

Haugland sier at svinet har kostet et par tusen kroner.

– Vi rekker ikke å få tak i et nytt et i løpet av helga. Jeg håper de som har tatt svinet har det godt med seg selv. Jeg ber dem innstendig om å sette det tilbake i lavvoen i løpet av helga, slik at klassen som kommer til mandag kan skyte på det, sier han.

Svinet har forsvunnet fra en lavvo i løpet av de siste tre dagene. Annen rekvisita, deriblant reinsdyrskinn, var slengt ut av lavvoen.

– Elevene får en total opplevelse av steinalderen gjennom å være i lavvoen, tilberede lammestek i kokegrop og skyte på villsvin med pil og bue. Det er veldig trist om ikke vi har noe villsvin å skyte på når de neste kommer, sier Haugland.

Vurderer politianmeldelse

Alle elevene i 5. og 6. klasse i Søgne kommune skal besøke Søgne prestegård og delta i opplegget.

– De første var her på mandag. De synes det var kjempegøy å skyte på villsvinet, sier Haugland.

Han har informert politiet, men ønsker ikke å anmelde forholdet foreløpig.

– Mandag skal jeg møte rådmannen for å drøfte om vi skal gå videre med saken og levere en anmeldelse, sier Haugland.