KRISTIANSAND: Klokken 16.12 ble politi, brannvesen, ambulanse og luftambulanse kalt ut til Prestøya i Fugleviksundet. En dykker som hadde dykket følte seg dårlig etter å ha gjennomført et dykk på 48 meters dyp ved MS Seattle.

Hentet med båt

— Det er en mulig dykkerulykke. Pasienten følte seg dårlig. Luftambulansen kunne ikke lande i området og pasienten virket stabil, så man valgte å hente ham med båt, sier lege Asbjørn Berg-Hornnes ved Luftambulansen Arendal, til Fædrelandsvennen.

Pasienten ligger her i sykebilen, mens det vurderes om vedkommende skal fraktes til sjekk på sykehuset eller direkte til Oslo for behandling i trykkammer. Det ble besluttet å avvente situasjonen og undersøke pasienten grundigere ved Sørlandet sykehus. Foto: Tormod Flem Vegge

Brannmester Trond Busterud ved Kristiansandsregionen brann og redning opplyser til Fædrelandsvennen at brannvesenet har bistått helsevesenet med båttransport. Ambulansepersonell ble skysset ut med brannbåten "Otra" ut til Prestøya.

Mannskapet tok med seg pasienten til brannstasjonen i Kristiansand, der både ambulanse og luftambulanse ventet. Der ble det avgjort å kjøre pasienten til sykehus for en grundigere sjekk, for å vurdere alvorsgraden i hendelsen.

Undersøkes på sykehuset

Lege Berg Hornnes opplyser at pasienten vil bli undersøkt ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Der vil det bli tatt stilling til hvorvidt den danske mannen må flys til sykehus i Oslo for behandling i trykkammer.

Politiet udnersøker rutinemessig dykkerutstyret etter dykkerulykker. Foto: Tormod Flem Vegge

Agder politidistrikt opplyser at mannen skal ha dykket til 48 meters dybde. Politiet hadde ved 17-tiden ikke ytterligere oversikt over omstendighetene rundt hendelsen. Politiet skal undersøke dykkerutstyret til dykkeren.— Vi undersøker ustyret for å få svar på hva som har skjedd. Det er vanlig prosedyre, forteller Frank Salvesen, innsatsleder ved Agder politidistrikt.

Etter det Fædrelandsvennen har den danske mannen, som var del av et dykkerlag, dykket i området rundt Prestøya. Området ligger like ved vraket av skipsvraket M/V Seattle. Det er ikke kjent hvorvidt dykkergruppen har vært nede ved vraket.

14 danske dykkere

En gruppe med 14 danske dykkere har de siste dagene drevet med dykking i vraket av det tyske skipet MS Seattle. Seks av disse skulle fredag dykke ned til skipet.

— To dykkere hadde et kontrollert dykk ned til skipet. Den ene ble dårlig, uvel og slapp, så vi tok ingen sjanser, forteller Kenneth Guttormsen, eier av båten MS Bibben, som dykkerne har chartret.

— Dykkeren ble dårlig på dagens aller første dykk, påpeker han.