VALLE: Næringsdrivende i Valle har ikke hatt innvendinger mot at Ron Van Driel får sette opp gatekjøkken i form av en mindre kiosk ved den populære raste— og badeplassen Honnevje ved riksvei 9 nord for Valle sentrum. Også Statens Vegvesen, som understreker at det ikke er vanlig at man gir tillatelse til gatekjøkken ved rasteplass, har i dette tilfellet sagt at de kan gå med på en prøveperiode denne sesongen for å se hvordan det vil fungere.

Dog må kiosken plasseres minst 50 meter unna vei. Det kan skje på kommunens grunn, lengst inne i rundkjøringen ved rasteplassen.

Formannskapspolitikerne i Valle vendte imidlertid tommelen ned for nysatsingen. Politikerne begrunner avslaget med at de er redde for at et nytt gatekjøkken vil konkurrere med aktive bedrifter i Valle sentrum. Politikerne har ikke spurt sentrumsforeningen om disse er redde for konkurransen fra en kiosk ved rasteplassen, som NAF-medlemmer nylig kåret til Norges beste rasteplass.

Støtte fra banksjefen

Nå har søkeren snakket med de næringsdrivende i Valle sentrum.

— Jeg har selv snakket med hvert medlem i sentrumsforeningen og bare fått positive svar, sier han.

Dette støttes av banksjef Vidar Homme i Valle Sparebank som i en e-post til kommunen skriver at han ikke har fått noen innvendinger mot etableringen, men at han ikke kan garantere at de næringsdrivende er samstemte, siden ikke alle har svart på spørsmålet via banken.

Nå klager Van Driel på formannskapets avgjørelse og ber dem ta en ny og rask vurdering av søknaden slik at han kan få sette opp en liten kiosk i staten av feriesesongen.

— Er det opp til politikerne i kommunen å bekymre seg for konkurranse mellom private bedrifter? spør Ron Van Driel.