VG brakte tirsdag noen av konklusjonene i politianalysen som er gjennomført som en oppfølging av rapporten fra 22. julikommisjonen. Analysen skal presenteres onsdag.

I denne analysen konkluderes det, ifølge VG, med at politiet generelt er uten ledelse og organisering, og at det ikke er mangel på ressurser i etaten. Analysen antyder også at bare 5000 av de 11500 politiansatte driver "politiarbeid".

— Det er veldig bra at det tas tak i politiets organisering og ledelse, selv om vi over en tid har vært kjent med at dette har vært et ankepunkt mot politietaten. Påstanden om at bare 5000 av 11500 ansatte driver politiarbeid vil nok være et definisjonsspørsmål knyttet til hva som er politiarbeid. Men jeg registrerer hva som skal stå i politianalysen, slik den er kjent fra mediene tirsdag, sier Iversen.

— Vi har sett og opplevd det før, nemlig dårlig politiledelse. Når politiet anklages for å ha en bemanning som ikke er tilpasset virkeligheten, gjelder det i hvert fall ikke i Agder. Her toppes bemanningen på de dager og de tider hvor vi vet at behovet er størst, nemlig i helgene. Det har gitt en sterk førstelinjetjeneste, men som igjen har gått på bekostning av etterforskningskapasiteten. Uansett trenger hele politi-Norge en bedre effektivitet og ledelse, sier Iversen.

Fædrelandsvennen har forsøkt å få kontakt med politimester Kirsten Lindeberg. Hennes forværelse opplyser at hun ikke er tilgjengelig verken tirsdag eller onsdag.