VENNESLA: På forhånd var Birte Løvåsen en het kandidat. Hun har vært pilegrimsprest i Setesdal og har vikariert i flere sogneprest-stillinger i Kristiansand-regionen.

Bispedømmeråd-leder Jan Olav Olsen uttrykte tidlig sterk glede over hennes søknad, siden kvinneandelen i prestekollegiet på Agder har gått ned i det siste. Han ville snu trenden, sa han 7. mai. Men slik blir det altså ikke.

Av 11 proster i bispedømmet er to kvinner. Det er ansatt fire nye proster så langt i år, alle menn. I Arendal ble en kvinne avløst av en mann. I fjor sto selveste biskopkallet mellom en kvinne og en mann. Da ble også en mann valgt.

Jobben som prost i Otredal, med sete i Vennesla, går til Gunnar Ellingsen, for tiden sogneprest i Langhus menighet utenfor Oslo. 52-åringen har lang fartstid i Sjømannskirken, og har vært sjømannsprest både i København og på Gran Canaria en årrekke. Ellingsen har tilknytning til Herefoss.

Det ble også ansatt ny prost i Vest-Nedenes onsdag. Her var ingen kvinnelige søkere, og ny prost blir Steinar Floberg, for tiden prest i Hamar bispedømme.

Birte Løvåsen har ikke svart på våre henvendelser.