MANDAL: — Føreren er en ung gutt på 19 år. Han må belage seg på å benytte seg av annen transport de neste månedene, bare fordi han ikke gadd å børste snøen av bilen, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Det var klokken 18 i Fridtjof Nansens vei i Mandal at bilføreren med den nedsnødde bilen ble stoppet av politiet. Mengden med snø på bilen var av en slik karakter at patruljen valgte å å beslaglegge mannens førerkort på stedet.

— Han vil bli anmeldt for forholdet og og har fått førerkortet midlertidig beslaglagt, sier Steinsland.

Nå maner operasjonslederen bilister til å sørge for å skrape bilen for snø og sørge for tilstrekkelig med sikt når man legger ut på kjøretur.

I forskriftene paragraf 3 heter det at « Føreren skal sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider, derunder påse at snø, is, dugg eller merke eller annen gjenstand ikke hindrer sikten eller virker forstyrrende».

Tidligere erfaring har vist at bilførere som ikke har tatt seg tid til å skrape vekk is fra frontruten og sidevinduene, har mistet førerkortet i minst tre måneder, og i tillegg blitt ilagt bøter på 5000 kroner og oppover. De aller fleste har mistet lappen på stedet, skrev bt.no på samme tid i fjor.