LYNGDAL: — Får vi en unnskyldning, tar vi imot den, sier hotellsjef Bent Sandvand ved Paulsens hotell i Lyngdal til fvn.no.

Fagbladet Journalisten skriver i dag at Sandvand vurderer å innklage Farsunds Avis til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter at avisen på lederplass skrev at Sandvand kledde av seg og viste rumpa under et arrangement på hotellet forrige torsdag. Det Farsunds-Avis-redaktøren ikke fikk med seg, var at det var en plastrumpe limt utenpå en boxershorts Sandvand viste frem.

- Den dagen jeg drar det så langt at jeg stripper for 70-80-åringer, må jeg begynne i en annen bransje, sier hotellsjefen.

Avbildet med buksa nede

Hendelsen skjedde under arrangementet "Husker du", der 60-70 gjester var til stede for å mimre om gamledager. Sandvand forteller at han snakket med en kvinnelig gjest under arrangementet, som hadde vært på besøk på gården han drev på 1990-tallet, der de også kjørte en humorstil litt utenom det vanlige.

Jeg lot de kjenne på den for å vise at det var plast

— Før gjestene skulle gå, pleide jeg å hente en nattskjorte av typen som den Emil (i Lønneberget, Astrid Lindgren) brukte og en nattlue, til folks store begeistring. En kvinne satt på benken rett nedenfor, og hun sa hun hadde hørt at de ikke pleide å bruke noe under nattskjortene. Da sa jeg "da kan du lure litt på det," men så gjorde jeg ikke noe mer med det. Denne kvinnen var også gjest på "Husker du", og spurte om jeg husket den ganga. Da gikk jeg opp og fant frem boxershortsen med rumpa, også sa jeg "nå skal vi se om du kjenner igjen det du så den ganga", sier Sandvand.

Deretter gikk han opp på et bord, dro han ned buksa slik at plastenden kom frem, og øyeblikket ble foreviget av Farsunds avis' journalist på stedet og kom på trykk lørdag.

- Tror du alle skjønte at den ikke var ekte?

— Jeg gikk rundt for å vise. Det var en mann på 92 år som lo så han tørket tårene. Jeg lot de kjenne på den for å vise at det var plast, sier Sandvand, men mener det blir annerledes for de som leste avisen lørdag.

— Den så ekte ut på bildet. Jeg skjønner at folk kan ta feil, sier han.

- En ting er å få kokkens hår i suppen

I Farsunds Avis' lederartikkel lørdag skriver redaktør Sveinung W. Jensen:

"Midt under kaffen flerrer hotelldirektøren av seg buksene, bøyer seg fremover og lar gjestene få fritt innsyn inn i sitt aller helligste. (...) "En ting er å få kokkens hår i suppen. Men når spisegjestene risikerer at håret stammer fra andre deler på kroppen, så kan det fort bli litt motbydelig."

Etter lederartikkelen kom på trykk, fikk Sandvand henvendelser både på Facebook og i kaféen fra folk som reagerte på at Sandvand hadde vist bakenden til de eldre gjestene.

— Det med hårene var kvalmende. Kokken var fra seg, og det var vi også, sier Sandvand.

Vil ha ordentlig unnskyldning

Han sier at de fleste har endret mening når han har forklart at det var en lekerumpe. Men det mest alvorlig mener han er at hotellet mistet et selskap på 22 personer. De begrunnet avlysningen med "det de hadde lest i avisen".

Ikke ødelegg et ellers strålende konsept med å servere gjestene plump underholdning

Etter noen leserinnlegg i Farsunds avis trykket avisen tirsdag en ny leder der redaktøren gjør oppmerksom på at rumpa som sto på trykk ikke var Sandvands egen. Men avisen fremholder kritikken mot humoren: "Ikke ødelegg et ellers strålende konsept med å servere gjestene plump underholdning. Gi heller gjestene en raffinert atspredelse som står i stil med hotellets meny og omgivelser. I fremtiden bør de skinkene som serveres på Paulsens kunne spises."

— Jeg vet ikke hva vi gjør videre med dette. Jeg er ikke noe hevnmenneske, men jeg vil at ting skal være rett. Hadde han kommet med en ordentlig unnskyldning, uten å nevne det andre, hadde det vært i orden, sier Sandvand.

Sandvand lover at de kommer til å fortsette med samme humoropplegg i fremtiden.

- Kommer du til å bruke den falske rumpa?

— Det vet jeg ikke. Akkurat nå holder jeg mest på å spy av hele opplegget, svarer Sandvand.

- Kommer ikke til å legge meg flat

Redaktør Sveinung W. Jensen står imidlertid på sitt.

— Det er et veldig spesielt hotell med et veldig kult konsept. De har tilbakeført det slik det var fra gammelt av. Når det er så stilig der, er det veldig dumt at ledelsen ødelegger gjestenes opplevelse på den måten, sier Jensen til fvn.no.

Hysterisk morsomt at jeg har bommet på en falsk og en ekte rumpe

Han forsøker nå å få til et møte med hotelledelsen for "å rense lufta".

— En beklagelse har han fått. Jeg kommer ikke til å legge meg flat. Paulsens Hotell har fått så mye positiv omtale i vår avis, og da må de tåle at vi er kritiske til enkelte ting de holder på med, sier han.

Jensen mener saken er overdimensjonert.

— Hvis man ikke har viktigere saker å skrive om enn en redaktør i en liten lokalavis i en provins, som har tatt feil av en ekte og en falsk rumpe, skjer det ikke mye i verden, sier redaktøren, men innrømmer til slutt:

— Jeg har fått mange kommentarer på at det er hysterisk morsomt at jeg har bommet på en falsk og en ekte rumpe. Jeg synes også det er morsomt at en kan bli lurt på den måten.