AGDER: Fredag begynte vinterferieutfarten for kystfolket som vil til fjells.

Og tradisjonen tro stiller Utrykningspolitiet seg opp med lasermåleren, langs de mest trafikkerte utfartsårene.

— Vi konsentrerer oss om riksvei 9 i Setesdal, riksvei 41 og fylkesvei 42, forteller Øystein Krogstad, distriktsleder i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland.

Ti patruljer

Up har styrket bemanningen inn mot vinterferien. Krogstad anslår at de har opp mot ti politipatruljer ute langs veiene fredag kveld.

— Vi har folk inne på overtid, i tillegg til de som jobber ordinært. Fredag kveld vil vi være ute på veiene i alle fall til midnatt, opplyser UP-lederen.

På hytta

Han har selv kommet seg opp til hytta i Vrådal. Oppover riksvei 41 observerte han flere bilister som tråkket litt for hardt på gassen.

— Jeg møtte et par stykker på veien, men jeg hadde ikke akkurat uniformen på. Så de fikk passere, sier Krogstad.

Folk har ringt inn

I løpet av uka før vinterferiestarten har han også fått flere bekymringsmeldinger fra bilister langs Setesdalsveien.

— De sier at noen folk kjører helt "hauløst" oppover til Hovden. Jeg har fått en del tilbakemeldinger den siste uken om at det har vært villmannskjøring til Hovden. Det er ikke mange slike telefoner jeg får i løpet av året, men denne uka har det vært flere.

- Skjønner ikke hva som haster

— Jeg skjønner ikke hva folk haster sånn etter. De sparer kanskje ti minutter på å kjøre som villmenn opp gjennom dalen og det kan fort bli farlig og dyrt, sier Øystein Krogstad.

Utrykningspolitiet vil prioritere de nevnte veiene fredag kveld, førstkommende søndag og siste søndag i vinterferien.