ARENDAL: Årsaken er det de beskriver som en rasering av kirurgisk avdeling, som de mener vil føre til at sykehuset i Arendal på sikt kun vil ha en dagkirurgisk avdeling, og at befolkningen ikke vil få en godt nok akuttberedskap.

Skjev fordeling

I leserbrevet i Agderposten skriver legene at kirurgisk i Arendal har mistet den ene funksjonen etter den andre.

Legene mener at selv om den vedtatte strategien til sykehuset sier at fordelinger av oppgaver mellom sykehusene i Arendal og Kristiansand skal være balansert, så er de blitt fordelt skjevt.

Legges ned

– Karkirurgisk seksjon ble først nedlagt, selv om bemanningen og miljøet var sterkere ved SSA enn SSK. Avdelingen i Arendal hadde faglig støtte fra Norsk Karkirurgisk foreningen. Til tross for faglige argumenter og fakkeltog, hjalp ingenting. Bryst— og endokrin kirurgi ble så lagt ned til fordel for SSK. Deretter ble kirurgi for mage- og endetarmskreft tatt fra SSA til fordel for SSK, og senest registrerer man at styret enstemmig etter forslag fra direktøren, har flyttet urologisk kreftkirurgi fra SSA til fordel for SSK. Den «balanserte fordelingen av oppgaver» har gått én vei, og det er vestover, skriver overlegene i Agderposten.

Uten tillit

De seks legene er overlege Einar Servoll, Tore Gauperaa, Bjarte Tidemann Andersen, Øyvind Vennesland, Atle Bernstein og Carl Hammarlund ved kirurgisk avdeling i Arendal.

Og de gjør det avslutningsvis tindrende klart at de "har ingen tillit til direktør med styret".