VENNESLA: Det bestemte Vennesla kommunestyre torsdag, mot stemmene til Høyre, Senterpartiet, Venstre og tre enkeltrepresentanter fra Ap, KrF og Frp.

Litt skjønn

— Hva blir meningen med å være politiker hvis vi ikke kan bruke litt skjønn, sa Høyres Olav Aasen, og viste til at grunneieren åpner for at allmennheten kan bruke grillbua på 34 kvadratmeter.

Aasen mente også å kjenne til eksempler langs Otra og ved vann over hele Vennesla som aldri er søkt om, men som får stå.

Fraflytting

Sps Eivind Drivenes var i tvil. Han trakk fram fraflytting, og viste til at kanskje folk bosetter seg mer i utkantene hvis de får lov å benytte utkantenes fordeler. Han ville samtidig sikre allmennheten med å tilby bua til det lokale grendelaget.

Line Vennesland (Frp) viste til at hele bygda bruker Eikelandsvannet til skøyting om vinteren, og at ei varmebu for alle er en fordel.

Ikke tilgivelse

Flertallet minnet om byggeforbudet i strandsonen og at vannet er reservevannkilde. - Hvordan skal det gå hvis vi sier ja til dette. Da får vi mange søknader da, sa Solveig Robstad (Ap), mens Alexander Etsy Jensen i Frp mente det ikke skal være lettere å få tilgivelse enn tillatelse.

Åse Eikeland (H), søster til buas eier, erklærte seg inhabil før debatten.

PS. Denne journalisten bor i området og har lederverv i Eikeland grendelag.