KRISTIANSAND: — To personer var i en båt i "Haisann". Det vi har fått fortalt fra den andre personen i båten var at personen foran var litt ivrig og ville ha mer fart. Hun hoppet for å få mer fart inn i "halfpipen", sier Arne-Kristian Dalen, beredskapsvakt i Dyreparken, til Fædrelandsvennen.

Hva som har skjedd etterpå er uklart. Badevaktene så ikke selve hendelsen, men oppdaget at båten ikke kom ut i bassenget, og så at en av jentene lå i "halfpipen" mens den andre satt ved siden av i båten.

— Den andre personen i båten sa at hun hoppet eller falt ut av båten, sier Dalen.

Var ved bevissthet

Jenta skal ifølge Dalen ha vært ved bevissthet etter ulykken. Hun ble tatt hånd om av badevakter og ambulansepersonell, før hun ble brakt til sykehus i ambulanse. Tilstanden hennes er uviss. Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand kunne klokka 20.30 lørdag kveld ikke gi noen informasjon om jenta.

Også luftambulanse ble kalt ut, men denne ble ikke brukt.

politi dyreparken.JPG Foto: Steffen Stenersen

"Haisann" er en sklie der to personer setter utfor en bratt renne i gummibåt. Slik beskriver Dyreparken aktiviteten på sin hjemmeside: "Deresitter i en tomanns gummibåt. Båten forsvinner inn i en tunell, fortsetter opp i en kjempebratt “halfpipe”, og ender til slutt med et plask i landingsbassenget."

Politiet var på stedet, men returnerte raskt. Operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt opplyste rett etter ulykken at saken ikke var en politisak.

Stengt

"Haisann" er nå stengt.

— Den er stengt helt til vi har full oversikt over hva som har skjedd, sier Dalen.

AMK ble varslet om saken rett før klokka 17 lørdag. Klokka 17.35 kjørte en ambulanse ut av Dyreparken med blålys.

- På bedringens vei

Søndag formiddag kjenner beredskapsvakt Arne-Kristian Dalen fortsatt ikke til årsaken til at jenta skadet seg.

— Vi jobber med åf inne ut av hendelsesforløpet, sier han.

Hva slags skader jenta pådro seg er heller ikke kjent.

— Men jeg har fått informasjon fra en av de voksne som var med henne om at hun er på bedringens vei. Familien er sammen med henne, sier Dalen.

"Haisann" er fortsatt stengt søndag, og forblir det til granskingen er ferdig.

Her kan du se Dyreparkens presentasjonsvideo av "Haisann" fra youtube (personene i videoen har ingenting med ulykken å gjøre):