LILLESAND: 160 år gamle Lillesands Sparebank deler hvert år ut betydelige midler til lag og foreninger i byen. Nå ønsker banken også å støtte enkeltpersoner og grupper, og torsdag var det tid for aller første stipendutdeling, i et fullsatt eTeater. De fire utvalgte fikk 10.000 kroner hver.

— Tanken er å støtte talenter innen musikk, idrett, kunst eller andre spesielle felt. Vi vil hjelpe dem å realisere og videreutvikle talentet. Alt i alt meldte det seg 22 godt kvalifiserte søkere, den yngste var 12 år og den eldste 48, forteller banksjef Anne Grethe Sund.

Lene Rosåsen Glamsland – som vi nylig presenterte som Dagens navn – er 28 år og spiller klaver. Hun er nå bosatt i Paris, der hun holder på med soliststudier ved Schola Cantorum. Hun ønsker å arrangere en konsertturné på Sørlandet i år sammen med den franske gitaristen Jeremy Peret.

Liban Mohammed Ali er bare 14 år og spiller fotball i Lillesand IL. De siste to årene har han spilt på kretslaget, og ble i februar tatt opp i Team Agdertroppen. Denne sesongen ble han Start-spiller på G16. Hege Eriksdatter Østefjells er 28 år og noe så sjeldent som luftakrobat. Hun har gått tre år på sirkusskole i Sverige og tre år i London. Hun holder nå på med å utvikle et nytt prosjekt og en helt ny sirkusdisiplin.

Tiril Fredrikke R. Jensen er 18 år og svømmer på toppnivå. Hun satser mot NM-gull innen tre år. For tiden er hun den beste svømmeren i Aust-Agder.