KRISTIANSAND: — Politipatruljen stoppet bilføreren på en helt ordinær kontroll 29. april, og tjenestemennene reagerte spontant på at mannen virket ruspåvirket. Han ble derfor innbrakt til Kristiansand politistasjon for å få gjennomført en urinprøve. Den ga positivt utslag, forteller politiførstebetjent Hans Jørgen Beckmann ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

— På bakgrunn av dette ble det gjennomført en ransaking i mannens bopel i Søgne, hvor det ble funnet mindre mengder hasj.

Under ransakingen kom politiet også over en husnøkkel som tjenestemennene fattet interesse for, og som ikke passet til huset i Søgne hvor mannen bodde.

Lagret på Tinnheia

— Det viste seg at nøkkelen var til en leilighet som 51-åringen lånte av en kompis på Tinnheia, mens eieren var i utlandet. Politiet formaliserte en beslutning om ransaking av leiligheten, og her fant vi 8,3 kilo hasj. Det er naturligvis et meget stort beslag, sier førstebetjent Beckmann. Beslaget har en omsetningsverdi på gateplan på over en million kroner. 51-åringen ble kort tid etter varetektsfengslet.

— Min klient har erkjent straffskyld for å ha oppbevart dette narkotikapartiet, sier 51-åringens forsvarer, advokat Monica Haugedal til Fædrelandsvennen.

— Den 51 år gamle mannen fra Søgne var inntil pågripelsen etter beslaget på 8,3 kilo bare kjent for politiet for noen mindre narkotikaforhold, opplyser førstebetjent Beckmann.

Det politiet ikke visste på dette tidspunktet var at 51-åringen var en uidentifisert person som kunne knyttes til en stor og omfattende hasjsak som startet å rulle på Hedmark i begynnelsen av januar måned.

Knyttes til narkonettverk

Etter hvert klarte politiet å finne fram til 51-åringen fra Søgne. Han ble pågrepet i august, og varetektsfengslet i fire uker. 51-åringen er nå siktet for omfattende omsetning av hasj.

Da han ble varetektsfengslet i Oslo tingrett ble det vist til at mannen fra Søgne er en del av et omfattende nettverk der mellom 20 og 25 personer har vært pågrepet og varetektsfengslet. Nettverket skal ha hatt befatning med flere hundre kilo hasj.

— Mannen fra Søgne har etter politiets oppfatning vært mottaker og selger av store mengder hasj, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen i Kripos til Fædrelandsvennen.

Også i denne saken er det advokat Monica Haugedal som er forsvarer. Hun sier hun ikke kan kommentere denne del av saken.