AALBORG: — Min klient var på tidspunktet for hendelsen beruset. Han har ingen forklaring på det som skjedde, og er sterkt preget av situasjonen, opplyser advokat Jakob Dalsgaard-Hansen i en pressemelding sendt til Fædrelandsvennen.

Lørdag 7. september satt kristiansanderen (24) på trappen utenfor Radisson-hotellet i Aalborg. Like etterpå slo og sparket han en annen hotellgjest slik at han havnet i koma.

Den andre hotellgjesten, 49 år gamle Terje Tørrissen fra Skien, ble liggende bevisstløs i bunnen av trappen etter overfallet.

Telemarkingen kom aldri til bevissthet igjen. Han døde to uker senere på sykehuset av hjerneblødning.

Beklager

Kristiansanderen, som sitter varetektsfengslet i Aalborg, er siktet for grov vold. Han blir trolig sittende i fengsel til rettssaken starter rundt årsskiftet.

— Min klient er sterkt preget av situasjonen, og beklager det som har skjedd, opplyser Dalsgaard-Hansen. - Han er foreløpig siktet for grov vold, men siktelsen kan bli utvidet til grov vold med døden til følge når vi får den endelige obduksjonsrapporten, sa politiadvokat og anklager Peder Rask til Fædrelandsvennen under fengslingsmøtet i Aalborg for to uker siden.

Overvåkningsvideo

Politiets viktigste bevis fra ettermiddagen lørdag 7. september er fra hotellets overvåkningskamera som er plassert over trappen hvor hendelsen skjedde.

Det viser at 24-åringen sitter framoverbøyd med hodet mellom hendene, før han plutselig stormer mot 49-åringen som kommer ut for å røyke.

24-åringen slår Skien-mannen med knyttet hånd i ansiktet før det blir slåsskamp. Deretter ruller de nedover den røde løperen.

— I bunnen av trappen sparker han mannen tre ganger mens han ligger nede. Filmen fra overvåkningskameraet viser at han spytter på mannen, før han sparker ham meget hardt rett i ansiktet. Det er nok det siste sparket som påfører mannen hjerneblødning, sa politiadvokat Rask.

Kristiansanderen ble etter kort tid pågrepet av politiet. Han var så beruset at han husker lite fra selve volden.