FARSUND: Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skal mannen ha vært på tjuvtokt to ganger i januar i år.

Første gang var 10. januar. Da tok han seg inn i en konteiner tilhørende en entreprenørbedrift i Lyngdal. Fra stedet rappet han verktøy for 10.000 kroner i fellesskap med andre.

18. januar slo han til på en byggeplass i tilknytning til ungdomsskolen i Lyngdal. Fra stedet stjal han verktøy for 226.000 kroner tilhørende tre forskjellige anleggsbedrifter.Fædrelandsvennen skrev om pågripelsen av innbruddstyvene. Mennene avslørte seg selv ved å bedrive ruskjøring i sentrum av Lyngdal etter å ha rappet verktøy for over 200.000 kroner.

21-åringen måtte også svare for oppbevaring av piller og annen narkotika samt kjøring i ruspåvirket tilstand. Han sto også tiltalt for å ha hindret politiet i arbeidet ved å slå seg vrang under pågripelse.

I retten ga tobarnsfaren en uforbeholden tilståelse. Han er tidligere domfelt tre ganger for lignende forhold.

Så sent som i januar i fjor ble han dømt til 75 dagers fengsel for grovt tyveri, bilbrukstyveri, skadeverk og innbrudd. De siste forholdene ble dermed begått i prøvetiden fra den forrige straffen.

— Retten mener det må reageres strengt mot slik kriminalitet siktede har begått, særlig ut fra den uleilighet, utrygghet og økonomisk tap andre påføres, skriver dommerfullmektig Antonie Halvorsen Egeland i dommen.

I formildende retning la retten vekt på mannens tilståelse som gjorde etterforskningen lettere.

Av dommen på åtte måneder ble 60 dager gjort betinget.