AGDER: Utrykningspolitiet konsentrerte seg på utfartsdagen onsdag om to steder; riksvei 415 ved Selåsvatn i Åmli og E 39 ved Romskogen i Lyngdal. I tillegg var de på plass litt oppover riksvei 9. — Så langt er vi godt fornøyd med at det ikke har vært store ulykker og at det ikke har vært mer enn tre anmeldelser, konkluderer UP-sjef Øystein Krogstad overfor Fædrelandsvennen.

I Lyngdal var UP stasjonert i 60-sona ved Romskogen fra klokka 12.30 til 18. Her ble det skrevet ut 65 forenklede forelegg. Tre personer ble anmeldt og fratatt førerkortet, der den som kjørte fortest av dem holdt 92 kilometer i timen. De anmeldte er en 26 år gammel mann fra Sandnes, en 32 år gammel mann fra Larvik og en 51 år gammel mann fra Danmark.

I Åmli kontrollerte UP bilister fra klokka 16.30 til 18.40 i 60-sona ved Selåsvatn. 13 sjåfører fikk forenklede forelegg. En 24 år gammel mann fra Arendal blir anmeldt for å ha kjørt i 101 kilometer i timen. Mannen fikk også førerkortet beslaglagt.

— De tilbakemeldingene jeg har fått er at det har gått fint for seg, sier Krogstad.

Likevel konstaterer han at mange likevel velger ikke å holde fartsgrensa.

— Det at folk er villige til å risikere noen tusenlapper for å komme litt kjappere fram, forundrer meg stadig, sier han.

I tillegg til kontrollene har sivile UP-patruljer stoppet to andre sjåfører i Agder onsdag. Den ene kjørte i 143 km/t i 90-sona. Les mer i politiloggen.

Krogstad opplyser at Utrykningspolitiet kommer til å holde en lavere profil torsdag.

— I morgen blir det veldig rolig. Da blir det mer sporadisk virksomhet, sier Krogstad.