KRISTIANSAND: Paul Madsen og Klaus Schirakow kom med danskeferja fra Hirtshals straks over midnatt natt til mandag. De kjørte straks til leiligheten sin på Andøya. Begge var opptatt av å tømme bilen og bære bagasjen inn i leiligheten. I naboleiligheten, med felles inngang, inviterte en kollega på kaffe. Mens de satt der, fikk de besøk i egen leilighet.

— Da vi kom tilbake i vår leilighet begynte jeg å lete etter jakken min, forteller Klaus Schirakow. - Jeg fant den ikke, men tenkte at den var lagt igjen i bilen. Derfor ventet jeg til mandag morgen. Men jakken var heller ikke i bilen. Jeg fortalte min kollega dette.

Datamaskinen stjålet

— Da oppdaget jeg at min bærbare datamaskin også var forsvunnet. Da skjønte vi at noen hadde vært på besøk, sier de to.

Politiet ble dermed orientert om tyveriet.

— Vi fikk natt til mandag melding om at en person gikk rundt på Andøya og forsøkte å åpne dørene på biler. Etter hvert kom vi i kontakt med en "gammel kjenning". Han kom syklende, og han hadde tyvegods på seg, sier politioverbetjent Rune Strømsvåg.

Lykkelig og fornøyd

— Vi var ikke klar over hvem som eide for eksempel datamaskinen som var beslaglagt. Derfor var det nesten en tilfeldighet at de to danskene kom innom tirsdag formiddag og fikk tilbake de stjålne gjenstandene, forteller han.

— Vi er lykkelige og fornøyd med at vi har fått tilbake det som ble stjålet. Selv mangler jeg fortsatt en ekstra bilnøkkel. Jeg håper at den også kommer til rette, sier Klaus Schirakow.

Notorisk kriminell

— Mannen som ble pågrepet er notorisk kriminell. Han hadde denne gang vært på frifot i fire dager etter å ha sonet dom, før han igjen ble arrestert. Gangen før det var han på frifot i to timer før han igjen ble pågrepet. Nå skal han fremstilles for varetektsfengsling, sier Strømsvåg.