SONGDALEN : Nå er mannen dømt til fengsel i ett år og fem måneder, hvorav tre måneder er betinget.

Knivstikkingen skjedde på en fest i Songdalen 26. oktober i fjor.

Mannen som ble knivstukket, kom til festen sammen med en 16 år gammel barnevernsgutt på rømmen. Etter hvert begynte 27-åringen og 26-åringen med lekeslossing, men denne slossingen utviklet seg til et regulært slagsmål.

27-åringen er dømt for å ha knivstukket festdeltakeren, slik at han fikk et 5,5 centimeter langt kutt i halsen. Han ble også slått, og Kristiansand tingrett har dømt 27-åringen for grov legemsbeskadigelse, og betrakter voldsutøvelsen som ren mishandling.

Pepperspray

Barnevernsgutten ble også utsatt for vold. Han ble slått, og sprayet med pepperspray mot øynene. Gutten blødde neseblod etter å ha blitt slått.

I løpet av festen var også et våpen fremme i leiligheten.

Da barnevernsgutten unnslapp voldsutøvelsen, stakk han ut på veien, men visste ikke hvor han var. Ved hjelp av tilfeldig forbipasserende fikk gutten varslet politiet om riktig adresse. På bakgrunn av informasjonen om knivbruk og våpen, gjennomførte politiet en væpnet aksjon mot stedet, hvor tre personer ble pågrepet. 27-åringen har siden pågripelsen sittet i varetekt.

Dna-spor

I retten benektet han knivbruken, og sa at den fornærmede var knivstukket før han kom til leiligheten. Såret ble sydd av ham, fordi stingene hadde gått i oppløsning ved ankomst leiligheten. Retten har imidlertid lagt vekt på at politiet fant en kniv gjemt, og at dna-analyse viser spor fra 27-åringen og fornærmedes blod på kniven.

27-åringen fra Søgne fikk nå sin dom nummer ti. Han er flere ganger dømt for vold, trusler og ran. De nye forbrytelsene er begått i prøvetiden for forrige dom. Denne gang ble fengselsstraffen altså et år og fem måneder. Tre måneder ble gjort betinget med prøvetid på to år etter løslatelse.

Oppreisningserstatning

I tillegg må 27-åringen betale de to fornærmede 15.000 kroner i oppreisningserstatning.

Meddommerne, Ernst David Kolstad og Anne Hilde Nguyen, stemte for 15.000 kroner. Rettens administrator, tingrettsdommer Anita Jarvoll Hekneby, kom i mindretall da hun ville gi 35.000 kroner i oppreisningserstatning.