Brann Vennesla 2.jpg Foto: Torstein Øen
Brann Vennesla 1.jpg Foto: Torstein Øen
Brenn vennesla1.jpg Foto: Torstein Øen
Brenn vennesla2.jpg Foto: Torstein Øen
OVERTENT: Bolighuset var overtent da første ambulanse kom til stedet. Foto: Torstein Øen
brann-vennesla3b.jpg Foto: Torstein Øen
brann-vennesla5b.jpg Foto: Torstein Øen
brann-vennesla4b.jpg Foto: Torstein Øen

VENNESLA: En mann fikk onsdag ettermiddag brannskader i armen etter at det brøt ut brann i et bolighus i Moseidveien. Det var en forbipasserende nabo som oppdaget brannen.

– Jeg var på vei hjem fra jobb. Da så jeg at det brant i boden hos naboen. Jeg gikk inn i huset og fant en person som blødde og var skadet, sier mannen til Fædrelandsvennen.

Han ba den skadede mannen om å komme seg ut av huset, og startet slukningsarbeidet.– Han viste meg et pulverapparat. Jeg prøvde å slukke brannen i boden, men det blusset opp igjen hele tiden, sier mannen.

Tømte pulverapparat

Kort tid etter stoppet en annen person i bil og tilbød sin hjelp.

– Jeg ba dem ringe brannvesenet, sier naboen.

Da pulverapparatet var tomt, gikk han selv ut av huset.

– Da brannvesenet kom hadde brannen spredd seg veldig. Hele huset sto i flammer, sier øyenvitnet til Fædrelandsvennen.

Var overtent

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 15.34. Brannstasjonen i Vennesla ligger om lag en kilometer fra bolighuset som brant, men til tross for at nesten alle er på innkallingsvakt var de på stedet på under ti minutter.

— Da de første kom til stedet var huset overtent. Vedkommende som bodde i huset var kommet seg ut, og vi satte i gang med å slukke brannen samtidig som vi forsikret oss om at det ikke var flere personer inne, opplyser overbefalsvakt Johnny Flæte ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen.Også mannskap fra brannvesenet i Kristiansand rykket til stedet. Om lag en halvtime etter at meldingen kom, hadde brannvesenet kontroll over flammene. Det ble etterslukket på stedet fram til 21-tiden onsdag kveld.

Totalskadet

Ifølge overbefalsvakt Flæte er huset totalskadet.

Beboeren ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse med lettere skader. Ifølge politiet var han beruset og alene i huset da brannen startet.

Politiet vet foreløpig ikke noe om brannårsaken.

— Det er for tidlig å si noe om det foreløpig. Vi har innhentet vitneopplysninger, og det vil bli gjort undersøkelser, sier politiets innsatsleder Kjell Iveland.