CROSS: BILLIG MAT: - Vi er her ikke først og fremst på grunn av kaffen, men de har en fantastisk brunsj, sier Olivia Myrthoe.
CROSS: Dobbel espresso: - Denne kunne smakt sterkere kaffe, siden det er en dobbel espresso, sier Kristin.
CROSS: Cappuccino: Camilla syntes denne smakte litt masseprodusert, og hadde lite personlig preg over seg.
CROSS: Enkel kaffe latte: - Endelig en opptur. Denne likte jeg godt. God, fyldig smak og deilig skum på toppen, sier Melissa om latten på Cross Café.
CROSS: FAIRTRADE: Cross cafe får pluss i boka for Fairtrade-sukker og en liten sjokoladebit til kaffen.
SLABERAS: SJARMERENDE: På Slabberas har de utstilt strikkede klær som kundene kan kjøpe.
SLABERAS: I GANG: Første stopp i kafetesten var Slabberas, en liten og hyggelig kafe i Frederiksgate.
SLABERAS: HYGGELIG: - Det er så hjemlig her, og brunsjen er veldig god, sier Katrine Duhreberg.
SLABERAS: MANGE NORDMENN: - Det kommer stadig nordmenn inn her. Mange av dem kjøper kaffe latte, det er bestselgeren vår, sier daglig leder, Henriette Pedersen.
SLABERAS: Kaffe mocca med krem: Melissa var litt misfornøyd med sin kaffe mocca. – Den var litt nedtur, og kunne gjerne smakt mer kaffe, sier hun.
SLABERAS: Chai latte: - Himmels god chai latte på Slabberas! Den er mild, søt og med en lun smak av kanel og vanilje, sier Camilla.
SLABERAS: Kakao med krem: Kristin likte godt sin kakao på Slabberas. – Den var ikke for søt, og har en mørk sjokoladesmak, men minner en del om mocca, sier hun.
UNDERGROUND: BILLIG: Her får man brunsj til en billig penge. Dette er ikke som i Norge, sier Bent Frost.
UNDERGROUND: SJOKOLADEMUFFIN: - Dette var helt fantastisk. Vi er i muffins-himmelen.
UNDERGROUND: Vanlig kaffe: Melissa syntes denne kaffen var helt ordinær, vanlig og godkjent.
UNDERGROUND: Macchiato: - Æsj, denne likte jeg ikke så godt. Den falt ikke helt i smak, sier Kristin om macchiatoen på Café Underground.
CROSS_05.jpg
UNDERGROUND: SUKKERSJOKK: Muffinsen på Cafe Underground var den beste Camilla har smakt på lenge. – Helt himmelsk.

ÅRHUS: Slabberas – en personlig, gammeldags og hjemlig perle.

Først tok vi turen til Slabberas, en liten bortgjemt kafé i Frederiksgate. To fakler blafret i vinden på hver sin side av inngangen. Denne kafeen måtte vi bare teste.

– Velkommen! Det kommer mange nordmenn her, i hvert fall i det siste, sier Henriette Pedersen, daglig leder for kafeen.

Hun forteller at brunsjen er det de først og fremst er kjent for, og at aldersgruppen som besøker kafeen mest er mellom 30 og 60 år.

Vi bestilte en mocca med krem, en chai latte, og en kakao.

–Ikke den beste moccaen jeg har smakt, men koppen var stilig. Kunne gjerne vært litt mer kaffesmak, kommer det fra Melissa.

– Åh, denne chai latten var fantastisk! Deilig skum, god og lun kanel— og vaniljesmak. Definitivt en vinner, sier Camilla.

Kristins kakao var ikke altfor søt, og smakte litt mer kaffe mocca enn kakao, men hun likte den.

Kristine Duhreberg og Helene Gertsen fra byen spiser morgenmat på Slabberas denne formiddagen.

– Det er veldig hjemlig og hyggelig her. Vi koser oss, sier Duhreberg.

Cross café- Hipt, pulserende og ungdommelig.

Deretter fortsatte vi nedover gaten, og endte opp på Cross café like ved kanalen. Her myldrer det av unge som sitter ute og nyter formiddagssolen. Vi bestiller dobbel espresso, cappuccino og en enkel latte. Vi er heldige og får det eneste ledige bordet ute, like ved vannet.

–Denne cappuccinoen smakte masseproduksjon, jeg får assosiasjoner til en kaffemaskin. Kremen var grei, sier Camilla.

– Litt for mild til å være dobbel espresso, forteller Kristin.

Melissa er storfornøyd med sin latte, og nyter hver slurk.

– Endelig en opptur.

Venninnegjengen Olivia Myrthoe, Line Birg og Stine Nilsen spiser frokost på Cross cafe, og kommer hit først og fremst på grunn av prisen.

– Her får man billig brunsj. Kaffen er ikke min favoritt, men stedet er sentralt og pulserende, sier Myrthoe.

De har ikke møtt mange nordmenn her, og forteller at stedet er kjent blant de lokale.

– Vi har ikke snakket med noen norske her, sier Birg.

Pluss til denne kafeen for Fairtrade sukker og en liten sjokoladebit til kaffen.

Café Underground – fredfull og avslappet atmosfære.

Vi tusler videre og skråner inn i en liten sidegate hvor vi finner Café Underground, en liten, men åpen spiseplass med rosa blomster i ølflasker på bordene. Denne måtte vi utforske. Og det er vi glad for.

– MMM, himmelsk! Så sprø på utsiden, men saftig og rik på sjokoladesmak inne. Den beste muffinsen jeg har smakt på lenge, sier Camilla.

Ellers bestilte vi iskaffe, vanlig kaffe, og macchiato.

Melissas kaffe var helt ordninær, godkjent, og akkurat det hun trengte etter et sukkersjokk. Camillas iskaffe var ikke iskald, men god. Godkjennes selv om den minnet mye om lunken kaffe latte.

– Dette var en nedtur, smaken var ikke som jeg forventet, sier Kristin om sin macchiato.

I den lille gågaten er det en jevn strøm av mennesker som trasker rolig frem og tilbake. Med butikker på begge siden kan man finne roen på denne kafeen. Det er akkurat det svogerne Ernst Godthaab og Bent Frost har gjort.

– Her er maten mye billigere enn i Norge. Du får ikke denne brunsjen til en slik pris i Oslo, sier Frost entusiastisk.

Etter å ha jobbet som pilot, har han god kjennskap til Norge, og minnes med avsky norske matpriser.

– Jeg møter mange nordmenn her i Århus, og jeg forstår godt hvorfor de kommer. Her kan de shoppe, spise og drikke billig, sier han.