KRISTIANSAND/LILLESAND:

— Er ikke du fra Mosby?

— Jo, og far var derfra. Men mor var fra Skjeviga i Frillestadkilen i Høvåg. Her har tvillingbroren Roar og jeg ei hytte sammen. Ei ganske enkel hytte, med strøm men uten vann. Derfor bader jeg i sjøen hver morra. Uansett.

— Hva er så fantastisk med Høvåg?

— Alt. Bare tanken på å våkne til bølgeskvulp, måkeskrik og en enslig båt tøffe forbi i denne vakre skjærgården, fyller meg med glede.

— Da er det fint å ha lang sommerferie?

— Den er slett ikke lang. Neste mandag er det på an igjen. Men jeg flytter ikke til byen av den grunn. Jeg drar fram og tilbake. Sånn sett har jeg sommerferie også hver kveld.

— Hender det at du forlater denne idyllen om sommeren?

— Det hender. Jeg er med i en jentegjeng som legger ut på seiltur annethvert år. I år seilte vi i Kroatia, fra Split ut til øyene i Adriaterhavet.

— Men ellers i året ligger du visst ikke på latsiden?

— Du kan si det sånn. Jobben som avdelingsleder for Visit Kristiansand kan tidvis være hektisk. Dessuten er jeg jo med i Høyre, da.

— Nettopp. Bystyrepolitiker, til og med. Hvordan havnet du i Høyre?

— Det var daværende ordfører Bjørg Walleviks skyld, eller fortjeneste. Jeg hadde jo alltid stemt på dette partiet. Men det var Bjørg som fikk meg til å stå på liste, selv om jeg aldri hadde vist politisk aktivitet. Det var i 2003. Jeg sto på 11. plass og kom inn som første vara. Men det ble fort fast plass.

— Men kulturell aktivitet hadde du bedrevet, som formann i både Operaens Venner og Kristiansand idrettsforening. Synger du opera også?

— Langt ifra. Men jeg liker å høre dem som gjør det. Og idrettskarrieren begrenset seg til noen orienteringsløp for Torridal.

— President har du også vært?

— Det er tittelen som brukes i Rotary, ja. I mitt tilfelle Rotary Vest. Men nå har jeg pause derfra. Kan jo ikke rekke alt.

— Har Stortinget fristet?

— Nei. Ikke kunne jeg ha latt meg friste, heller. En eller annen regel tilsier at man ikke kan stå på stortingsliste hvis man er med i forliksrådet. Der er jeg formelt sett leder. Jeg kaller meg heller fredsmegler.

— Det kan jo være krevende nok, med så mange kranglefanter iblant oss?

— Du kan så si. Mange av dem virker å være prinsipielle kranglefanter. Jeg prøver å møte dem med godt humør.

— Hva leser du for tiden?

— Har nettopp lest ut Jo Nesbøs Politi. Den forrige var Fyrsten av Henrik Langeland. En veldig interessant bok, der Høyre får bred omtale